Zobrazit přihlášovací formulář

Testujeme Trrrdelník od Albi

Testujeme Trrrdelník od Albi

Trrrrdelník

Oblíbená pochoutka dětí i dospělých posledních let. Když nám zavřeli trhy se všema dobrotama, tak jsme se do něj pustili sami doma přesně podle nového Albi pečení.

V krabici najdete přehledný návod, směs na pečení, mouku na podsypání, posypovou směs, mašlovačku, chňapku a dvě formy na omotání trdelníku. Výrobce doporučuje pro děti od 8 let s dopomocí dospělé osoby. Myslím, že moje děti 8+11 let to zvládly téměř celé skvěle samy. Mladším šikulkám to s maminkou také bude rozhodně stát za vyzkoušení.

začínáme : 

Umyjeme ručičky, vyhrneme rukávy a jdeme na to :-) Na výrobu trdelníku si připravíme kromě přibalených věcí kousek másla, bílý jogurt, dvě vejce, kuchyňskou váhu, mísu, vařečku a trpělivost. Celá výroba je časově náročnější, ale výsledek stojí za to.

                  

Vše podle návodu dáme do mísy a uhněteme nadýchané vláčné těsto, které necháme půl hodiny kynout. Na hnětení můžeme použít jak kuchyňský robot tak jen vařečku a ruce-tohle spojení se nám osvědčilo nejlépe :-)

kyneme 30minut ...

Mezitím si můžeme přečíst o historii trdelníku a povyprávět si z čeho se jednotlivé potřebné suroviny vyrábí, jak je názorně namalováno uvnitř víka od krabice. 

matláme a motáme :

Po půl hodině těsto vyklopíme z mísy a rozdělíme na dva-tři stejné díly, z kterých vyválíme dloooouhé žížaly. Ty omotáme na připravené formy. Zase přesně podle návodu a necháme vše kynout další hodinu. Těsto nás trochu zlobilo, ale nakonec se nám omotání přeci jenom povedlo.

 

kyneme 60minut : 

Čekání si zkrátíme úklidem a přípravou směsi na obalení trdelníku-můžeme použít přibalený sáček s obsahem, nebo vyrobit vlastní posyp-fantazii se meze nekladou. Také si vezmeme zbývající vejce a oddělíme žloutek od bílku. Bílek budeme potřebovat ihned po upečení trdelníku. 

                   

pečeme : 

Předehřejeme si troubu na 160°C a trdelníky dáme péct.

jedeme do finále : 

Zhruba po dvaceti minutách už kontrolujeme zlatavé a voňavé trdelníky a vyndaváme je opatrně z trouby.

 

Ještě horké je pomašlujeme rozšlehaným bílkem a obalíme posypem. Pokud by to někmonu nešlo tak dobře, doporučujeme dosypat lžící. Mlsouni si můžou dovnitř namazat Nutelu, nebo trdelník před pečením tvarovat do kornoutku a naplnit třeba zmrzlinou.

                           

 

Přejeme dobrou chuť :-) 

Prý je to větší dobrota než kupované :-)

 

 

0.0
Publikováno , přečteno 3583x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie