Zobrazit přihlášovací formulář

Sladké testování od ALBI - Trrrdelník

Sladké testování od ALBI - Trrrdelník

Mami, ta krabice je cool...

Testovací sada Trrrdelník od Albi je atraktivní už svým barevným balením, které vyloženě vybízí k bližšímu prozkoumání. Obsahuje nejen vše potřebné k upečení sladké pochoutky, ale i podrobný a bohatě ilustrovaný návod. Ten nás seznámil nejen s podrobným postupem přípravy a pečení trdelníku, ale i páru fakty o historii trdelníku a jak si tato dobrota vede ve světě a nechyběly také další recepty a tipy pro přípravu těsta a různých variant zdobení či plnění trdelníku.

               

Jdeme na to...

Dcerky (7 a 9 let) vše dle návodu perfektně pochopily a mou asistenci potřebovaly minimálně. Do pečení se nakonec zapojil i 2,5 syn a i on si na přípravě trdelníku našel pár činností, se kterým mohl pomoci :-)

                

Samotná příprava těsta je velmi jednoduchá, oceňuji, že těsto je v bezlepkové variantě. Přidali jsme jogurt, máslo a vejce a těsto vymíchali ručně, což šlo velmi dobře. Těsto nám příliš nevykynulo, ale to ničemu nevadilo. Samotné motání na formy už bylo trochu náročnější, ale myslím, že je to jen otázka cviku a po páru pečeních už budeme profíci. 


Nespalte si jazyk!

Po upečení jsme s dětmi trdelníky poctivě pomazali rozpuštěným máslem a obalili v posypu (skořice s cukrem), který byl také součást balení sady Trrrdelník. Zde mám pouze výtku k chuti, přestože složení obsahuje pouze skořici a cukr, chuť skořice nám přišla nevýrazná a také trochu umělá. Příště bych si připravila raději domácí skořicový posyp. Po obalení v posypu se děti rovnou pustily do ještě horkých trdelníků a ta chvilka ticha a spokojeného pomlaskávání byla výmluvným zakončením spoelčného pečení našich malých kuchaříků. Trdelníky chutnaly a to moc!

                

Ve škole budou čučet...

Holky už mají naplánováno, že v týdnu zkusíme upéct trdelníky z vlastního těsta a vezmou si je na sváču do školy a samozřejmě pochlubit se spolužákům. Děkuji Albi a mimibazaru.cz za možnost testování sady Trrrdelník, byl to opravdu příjemný zážitek. A velkou přidanou hodnotou k pečení této sladké dobroty je také společně strávený čas s dětmi a příjemná volnočasová aktivita. A co více si vlastně můžeme přát? :-)

                 

0.0
Publikováno , přečteno 2972x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie