Zobrazit přihlášovací formulář

Testujeme SOPKY SVĚTA

Testujeme SOPKY SVĚTA
Albi naše rodina moc dobře zná, především pak syn Eliáš (9 let).
Když nám přišla velká krabice na testování "sopek", byl bez sebe.
 
Už jen balení, které obsahovalo krásnou mapu pro sopky v podobě puzzle, pytlík sádry, kyselinu citronovou, míchátka, barvy atd., ho ihned upoutalo. Od rozbalování v podstatě do konce se od toho všeho vytváření nehnul. Tedy maminky, chcete-li zabavit dítko na celé odpoledne, vsaďte na tuto kreativní sadu. 
 
Eliáš začal podle kresleného a psaného návodu vytvářet sopky, míchal sádru, odléval a potom, kdy sopky tuhly, zkoušel různé pokusy v podobě šumicí stékající lávy, sopečné bublající jezírko, což ho nesmírně bavilo a byl z toho úplně u vytržení. Kdo by z malých kluků nechtěl na chvíli být fyzikem :-) U lávy to chvílemi vypadalo jako hrnečku vař.
Když sopky ztuhly, začala výtvarná činnost. Jednotlivé sopky jsme spolu pomalovali různými barvami. Ty jsme pak umístili na tektonickou mapu.
Líbilo se nám, že k sopkám je i brožura s vyobrazením skutečných sopek a jejich popisem. Elda si tak sám pročítal v katalogu a dozvídal se různé zajímavostí o sopkách, tato sada tedy krom zábavy přináši i vědění.
Za nás super, vřele doporučujeme!

 
0.0
Publikováno , přečteno 3002x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie