Zobrazit přihlášovací formulář

Test úklidových prostředků Sidolux

Test úklidových prostředků Sidolux

     Dnes jsem se na kurýra těšila, očekávaná dodávka úklidových prostředků k testování měla konečně dorazit. Předvelikonoční úklid jsem nechávala na poslední chvíli, abych mohla přípravky podrobit skutečné zatěžkávací zkoušce. Fakt, že jsem nestíhala a do úklidu se mi zatím moc nechtělo, nehrál samozřejmě žádnou roli. :) Je to tady! Balíček mám doma a s nadšením malého dítěte se na něj vrhám. Po rozbalení na mne vykoukne pět různobarevných lahví a lahviček a k mému překvapení i nějaký ten bonus navíc. 

     Tak, co tady máme. Univerzální čistič ve dvou různých vůních, přípravek na mytí podlah, prostředek k čištění koupelen a jeden na nábytek. Jako zmiňovaný bonus pak hadřík z mikrovlákna s hravými puntíky a osvěžovač vzduchu v podobě tylového sáčku s vonnými kuličkami. Přiznám se, že dosud jsem se značkou SIDOLUX zkušenost neměla. Upřímně řečeno mne v regálech obchodů značka nikdy nezaujala a vlastně ani nevím proč. Přitom nejsem typ, který by při nákupu lpěl na jedné konkrétní značce. Ráda zkouším nové přípravky a sama nechápu, jak je možné, že Sidolux mi dosud unikal. No nic, je na čase to napravit. První úkol - očichat. :) Ano, miluju vůně a troufám si říct, že jsem v tomto ohledu poměrně náročná. Než balíček dorazil, něco jsem si o značce a přípravcích na webu výrobce zjišťovala. Pyšní se prý originálními intenzivními vůněmi. A víte co? Mají pravdu. V tomto směru jsem naprosto nadšená (snad kromě prostředku na koupelny). Příjemné překvapení a velké plus hned na začátek. To se na ta okna asi začnu i těšit...

    

 

SIDOLUX UNIVERSAL, CORAL
     Ano, okna přijdou na řadu jako první. Zvolila jsem SIDOLUX UNIVERSAL s vůní CORAL. Jemně sladká, ovocná a přesto svěží vůně. Neotřelá a příjemně intenzivní. V tomto případě to byla láska na první přičichnutí.  S úklidem vypomáhá manžel a i pro něj byla vůně moc příjemná. Nicméně, nejsme tu od čichání, nýbrž od úklidu, takže honem do práce.

     Dávkovala jsem dle návodu, tedy 1,5 uzávěru do 5 litrů vody. Špína šla z oken dobře dolů, nezůstávaly šmouhy. Žijeme ve městě a hned pod okny máme parkoviště, na parapetech se nám usazuje takový ten špatně odstranitelný mastný prach. Na ten jsem použila přípravek nezředěný a i tady jsem s výsledkem velmi spokojena. No, a samozřejmě ta vůně. Byt byl krásně provoněný ještě minimálně druhý den. Po tomto čističi určitě v budoucnu v obchodě sáhnu.

     

 

SIDOLUX M, MAGNOLIA
     Další na řadu přišla kuchyňská linka, už to potřebovala. Skříňky mám v bílé barvě s lesklou povrchovou úpravou a co si budeme povídat, všechno je na nich vidět. Zejména skříňka vedle myčky (a zároveň pod dřezem) je věčně od něčeho zastříkaná a flekatá. V tomto případě jsem použila čistič na nábytek s vůní magnolie SIDOLUX M. Začnu opět vůní, protože to je to první, co vás na přípravku upoutá. Měla jsem pocit, že čistím pomocí nějakého deodorantu. Nádherná vůně, kterou bych od čistícího prostředku rozhodně nečekala. Nanášela jsem přímo na nábytek a stírala suchým hadříkem z mikrovlákna. Vše šlo jako po másle, žádné šmouhy a špína šla hezky dolů, žádné zbytečné "rozmatlávání". Stejný přípravek jsem použila i na dveře chladničky, trouby i mikrovlnky. Vše naprosto perfektní. Kuchyň krásně provoněná celý den (i když uznávám, že pro citlivější nosíky možná až příliš intenzivně). Nyní po týdnu se na skříňky stále ještě nechytá nový prach, byť to je v panelákovém bytě se suchým vzduchem permanentní problém. Za mě je tedy právě tento přípravek z celé zásilky ten TOP a rozhodně jej zařazuji mezi své úklidové stálice. 

     

 

SIDOLUX PROFESSIONAL, koupelna, s vůní citrusů
     O den později byla v plánu koupelna a s ní SIDOLUX PROFESSIONAL- čistič na koupelny s citrusovou vůní. Jde o aktivní pěnu, kterou nanesete přímo na čištěný povrch, necháte chvíli působit a setřete. Použila jsem prakticky na celou koupelnu - vanu, umyvadlo, obklady i vodovodní baterie. Nanáší se dobře, díky pěnové konzistenci hned nestéká a stíhá působit. Z vany jsem nadšená, špína šla dolů skoro sama. Baterie a obklady už potřebovaly trochu více úsilí, přesto jsem s výsledkem spokojená, baterie se krásně lesknou. Jen v tomto případě mě příliš neoslovila vůně. Ne, že by byla vyloženě špatná, ale mě prostě nesedí. 

 

 

SIDOLUX PREMIUM FLOOR CARE, YLANG YLANG
     Tak, a jde se vytírat. Ve většině místností máme linoleum, případně dlažbu. Zvolila jsem tedy SIDOLUX PREMIUM FLOOR CARE a opět dávkovala dle návodu - dva uzávěry na pět litrů vody.

     Přípravek má hustější konzistenci a vytváří bohatou pěnu. Tady mě opravdu nadchla použitá vůně. Velmi příjemná, decentní, čistá a svěží. Není přehnaně intenzivní, přesto krásně provoní byt. A opět je to typ vůně, kterou bych si klidně představila jako sprchový gel nebo relaxační koupel, opravdu krásná. Co se účinnosti týká, myslím, že přípravek zcela splnil očekávání. Špína šla dobře smýt, bez větší námahy a po zaschnutí nezůstávaly stopy po mopu. Na fotkách to asi moc vidět není, ale přijde mi, že podlaha opravdu prokoukla. V tomto případě mám nového oblíbence.

 

 

SIDOLUX UNIVERSAL, MARSEILLE SOAP
     Poslední přípravek jsem si schovala na úklid společných prostor v bytovém domě - vytírání dlažby. Dávkovala jsem dva plné uzávěry na cca 5-6 litrů vody a myslím, že nemám co vytknout. S čistící schopností SIDOLUX UNIVERSAL jsem spokojená, špína z podlahy dobře pouštěla a nezůstávaly žádné šmouhy. Vůně marseillského mýdla je velice příjemná, není přehnaně intenzivní a na chodbě byla cítit i druhý den. Stejný přípravek, jen s jinou vůní jsem již použila na mytí oken. Příště je prohodím. Vůně Coral se na společné prostory hodí víc, je mnohem výraznější a tak i když vám podlahu sousedé hned pošlapou, díky přetrvávající vůni nemůže být pochyb, že jste opravdu vytírali. ;) 

 

SHRNUTÍ
     Pokud bych měla celé testování shrnout do jedné jediné věty, zněla by určitě takto: "Jsem velmi příjemně překvapená." Jak jsem zmiňovala výše, se značkou SIDOLUX jsem doposud zkušenost neměla a netušila jsem tedy, co od ní mohu očekávat. Překvapující pro mě byla kvalita přípravků, i neotřelé krásné vůně. Já osobně mám hned dva favority, u kterých zcela určitě zůstanu. Jsou jimi SIDOLUX M na nábytek s vůní magnolie a SIDOLUX PREMIUM FLOOR CARE s vůní Ylang ylang - za mě nadstandardní výrobky. Určitě občas sáhnu i po SIDOLUX UNIVERSAL, třeba na střídačku s jinými mými oblíbenými čističi. Koupelnový čistič pak při příští návštěvě drogerie přenechám v regálu jiným zákazníkům. Čistí sice spolehlivě, ale jeho vůně mi nesedí (což ovšem neznamená, že třeba právě vám se nezalíbí). A co úplným závěrem? Snad jen to, že výrobci děkuji za důvěru a možnost otestovat jeho výrobky. A vám za to, že jste dočetli až sem. Děkuji!
     

 

 

 

0.0
Publikováno , přečteno 2144x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie