Zobrazit přihlášovací formulář

Testování cyklistických doplňků od české značky R2

Testování cyklistických doplňků od české značky R2

Děkujeme tímto firmě R2 Ride Your Race za možnost testování jejich produktů. Do testování jsem se přihlásila s mojí dcerou – obě rády jezdíme na kole a také na koloběžce a měly jsme velkou radost, že jsme byly vybrány. Produkty jsme testovaly na našich vyjížďkách v okolí města - jelikož bydlíme na Vysočině, zažily jsme všechny možné verze počasí i terénů. 

Do testování jsme obdržely následující výrobky ze sortimentu R2:

Dospělácké cyklodoplňky:
Cyklistická helma R2 Lumen – na první pohled mě zaujal design helmy, který přesně seděl mému vkusu, také její lehkost. Helma dobře sedí, regulace obvodu kolem hlavy i dotažení pásků pod bradou je snadné, jediné minus, které jsem objevila, se týkalo odepínacího ochranného dílku, kterým se překrývá pásek pod bradou, když jsem dotáhla pásky na svoji velikost, tento díl nešel zapnout (viz foto). Nadšená jsem byla z LED světla umístěného na zadní straně helmy, světlo se snadno ovládá jednou rukou, není třeba helmu za jízdy sundávat, výkonem se světlo rovnalo blikačce, kterou jsem používala dříve u mé staré helmy. Vnitřní síťka proti hmyzu je také skvělý prvek. Při jízdě helma dobře seděla, ať už jsem jela po dlažebních kostkách, na poli nebo lesem. Jelikož jsem jezdila většinou v teplých dnech, ocenila jsem i dobré provětrání. Drobným nedostatkem je možná připevnění zadního dílu antibakteriální vložky, držela pouze uprostřed a okraje jsou volné – trošku cestovaly, ale není to nic zásadního.
Cyklistické rukavice R2 Ombra – rukavice mne velice příjemně překvapily, na první pohled působily velice jemně a lehounce, použité materiály a střih však krásně kopírují tvar ženské ruky, vrchní strana je skvěle odvětraná, takže se ruka nepotí, ale kupodivu ani neprochladne v chladnějších větrných dnech, úchop je v rukavici velice pohodlný a komfortní, až jsem měla pocit, jako bych žádné rukavice na rukou neměla.
Cyklistické brýle R2 Skinner – brýle pro mne byly také velice příjemným překvapením, dosud jsem na projížďky používala brýle tmavé nebo čiré, takže toto byly moje první v barevném provedení skel, obávala jsem se, jak přes ně bude vidět, ale předčily moje očekávání, mají hezký design, jsou lehké a skvěle chrání oči, aniž by jakkoliv omezovaly výhled, posloužily bezchybně jak za slunečných dnů, tak ve dnech, kdy bylo pod mrakem a díky větru lítalo vzduchem, i co křídla nemělo.

Dětské / juniorské cyklodoplňky:
Cyklistická helma R2 Wheelie – dceru na první pohled zaujal design, holčičí a přitom už ně dětský, sama si všimla, že její stávající helma není tak lehká jako od R2 a samozřejmě ihned pátrala, zda její helma také má LED světlo na zadní straně jako moje dospělácká – bohužel tato helma ho nemá. Plusem je určitě možnost připevnění externího štítku proti slunci. Helma velice dobře sedí, stejně jako dospělácká je dobře odvětraná, vybavená síťkou proti hmyzu a antibakteriální vložkou. Všimly jsme si obě rozdílného uchycení ve srovnání s našimi stávajícími helmami a provedení od R2 nám vyhovuje lépe – pásky nejsou přichycené na okraji helmy, ale uvnitř, zejména pro drobnější či užší obličej mi to přišlo jako výborné řešení. Dcerka žádné připomínky neměla – byla nadšená. 
Cyklistické rukavice R2 Spike – stejně jako u dospěláckých rukavic je použit lehký materiál, rukavice se dobře nandávají a díky pomocným poutkům se i lehce sundávají, úchop je díky nim pohodlný, ale nijak neomezují v pohybu ani ovládání řídítek.
Cyklistické brýle R2 Hero – opět perfektní lehounké brýle, oceňujeme zejména provedení pro užší obličeje, což se hodí právě pro malé slečny, ačkoliv mají brýle výměnné čočky, dcera si oblíbila tmavé provedení a to nejen na kolo / koloběžku, ale i na běžné nošení a turistické výlety. Brýle se skvěle doplňují s helmou nejen designem, ale i provedením, nikde nic nepřekáží, netlačí, neklouže ani nepadá, jak se nám občas stávalo v případě kombinace brýlí a helmy od jiných firem (buď sedělo jedno, nebo druhé, ale málokdy oboje najednou, zejména v případě užšího obličeje).

Celkově jsme z produktů nadšené, jediný nedostatek, který jsem popsala u dospělé helmy, se bude týkat určitě jen malé skupiny uživatelů a není nijak zásadní – příjemně mě překvapilo provedení dětské / juniorské kolekce a určitě se k firmě R2 ráda vrátím, až budu vybírat vybavení pro své syny, kteří zatím s cyklistikou začínají. Pro mne je velice sympatické i to, že se jedná o českou firmu. 



 

0.0
Publikováno , přečteno 5400x

Kategorie