Zobrazit přihlášovací formulář

Testování Persilu a Silanu Sensitive

Testování Persilu a Silanu Sensitive

Dostala jsem od Mimibazaru možnost otestovat řadu produktů Persil Sensitive a aviváž Silan Sensitive. Šla jsem do toho, protože můj syn-batole má jemnou, citlivou kůži a na levé nožce má ložisko ekzému, jehož stav se střídavě zlepšuje a zhoršuje, tak jsem chtěla vyzkoušet, zda mu nepomůže výměna běžného pracího prostředku za speciální. (Běžně používám na praní standardní Persil gel a jsem s ním velice spokojená.)

Produkty neobsahují barviva, voní hypoalergenním parfémem a obsahují výtažek z aloe. Jsou dermatologicky testované a deklarují přívětivost vůči kožnímu mikrobiomu. Navíc jsou baleny ve 100% recyklovatelných obalech.

Začnu aviváží Silan Sensitive. Aviváž běžně na dětské prádlo nepoužívám, je to pro mě zbytečná chemie navíc, zbytečná zátěž pro citlivou dětskou pokožku. Nicméně když testujeme, tak testujeme - přidala jsem tedy aviváž Silan Sensitive k synkovu prádlu. Aviváž velmi hezky voní. Vůně je jemná, nevtíravá. Trochu připomíná koš jablek. Z uskladněného prádla ji cítím i po několika týdnech, ale velice slabounce, spíše v náznaku. Prádlo je samozřejmě hezky měkké, v tomto směru aviváž plní svou funkci. 

Kapsle Persil Sensitive 4v1 se stoprocentně rozpouští (obal je biodegradable), prádlo po nich také hezky voní (opět velice jemně, nevtíravě), ovšem prací síla je spíše průměrná, s některými typy znečištění si samy neporadí. Používám je tedy pouze na použité, ale neznečištěné prádlo, třeba nošená trička, spodní prádlo apod., beze skvrn či výrazného zápachu. Protože třeba s pobryndaným bryndáčkem si kapsle sama neporadí, třebaže slibuje čtvernou sílu.

S pracím práškem Persil Sensitive jsem učinila podobnou zkušenost. Opět příjemná svěží vůně čistoty, ale prací síla nepřesvědčila, byť je to podle dosavadních zkušeností trochu lepší než u kapslí. I prášek tedy používám na neznečištěné prádlo.

Nejvíce jsem se při testování zaměřila na prací gel Persil Sensitive, protože s gelem peru nejčastěji a mám s jeho použitím nejširší zkušenosti. Obyčejně používám standardní gely Persil (univerzální nebo na barevné prádlo), nyní jsem tedy dostala příležitost vyzkoušet, co umí jejich verze pro citlivou pokožku. Dlužno ovšem dodat, že syn od narození snáší dobře i prádlo vyprané v běžném Persilu, na klinický stav jeho ekzematického ložiska to nemělo žádný vliv. 

Tedy prací gel Persil Sensitive: při běžném použití neohromil. Je-li prádlo znečištěné (a to je dětské prádlo velmi často), je nezbytné aplikovat gel přímo na skvrnu. A ani pak není účinek stoprocentní, přestože nejde o ty nejúpornější skvrny. Takže když chci vyprat skvrny, musím použít jiný prostředek (na krev nebo ovocnou šťávu se mi osvědčil peroxid vodíku, hovínko nebo bláto lze z tkaniny dostat silným zacíleným proudem vody ze sprchy, na mastné skvrny používám prostředek na ruční mytí nádobí). A gel si bohužel zcela neporadí ani s pachy, např. s propoceným podpažím dospěláckého prádla. 

Zaschlé skvrny od krve na bavlněné pleně, prané na 40 °C po lokální aplikaci gelu Persil Sensitive.
Bavlněný dětský bryndáček potřísněný dršťkovou polévkou, praný na 40 °C po lokální aplikaci gelu Persil Sensitive.

Musím však dodat, že s některými zarputilými skvrnami si sám neporadí ani silnější brácha Persil. Často je potřeba použít více prostředků, speciály na skvrny. A někdy se skvrnu prostě nepodaří vyprat.

A co se týče synkova ekzému, na ten praní v Persilu Sensitive nemělo vůbec žádný vliv. Jeho obtíže zřejmě nejsou způsobeny pracím prostředkem. Mohu tedy říci, že prací prostředky Persil a Silan Sensitive snáší jeho pokožka dobře.

 

0.0
Publikováno , přečteno 310x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie