Zobrazit přihlášovací formulář

TESTOVÁNÍ ÚČINKŮ PRACÍCH PROSTŘEDKŮ PERSIL A SILAN SENSITIVE

TESTOVÁNÍ ÚČINKŮ PRACÍCH PROSTŘEDKŮ PERSIL A SILAN SENSITIVE

 

S úsměvem jsem přebrala od milé paní pošťačky balíček, ve kterém mě potěšil obsah pracích prostředků na otestování, takže s chutí a dobrou náladou do toho!!

 

Poněvadž jsme dospěláci s atopickým ekzémem a doufáme, že naše 3 měsíční drobátko nepodědí přecitlivělost a narušenost své jemné pokožky, tak musíme dbát na šetrné výrobky v domácnosti.

 

Vyvalila jsem koš s prádlem a první várka vyhrála bílého prádla, kde se nacházelo i více znečištěné prádlo nebo dětské prádélko od kakamity. První testování vyhrála krabička Persil Discs 4v1 Sensitive – gelové kapsle. Líbí se mi balení těchto kapslí, za mě jsou krabičky fajn. Příjemné je, že je kapsle již nachystaná přímo pro vložení do bubnu, že nemusím nic odměřovat, takže naprosto jednoduché použití jistě ocení i chlapi, kteří v domácnosti pomáhají a umí si porozumět s pračkou. Na jednu várku prádla, jedna kapsle na vyprání stačila. Co se týká čistoty, tak běžné znečištění se vypralo, silnější znečištění zanechalo nějaké skvrny i po vyprání. Kapsle se celá rozpustila, takže se nemusíte bát, že by na prádle třeba zůstávali kousky z obalu, ve kterém je gel uzavřen. Mám ráda, když mi prádlo po vyprání voní, přičemž u těch šetrných výrobků bývá vůně velmi jemná, žádné silné aroma. Bohužel jsem se vůně po vyprání nedočkala. Ale ono i po otevření krabičky kapsle nijak pěkně nevoní, aby mě to pohladilo po nose. Při skládání suchého prádla mi přijdou věci na omak takové hrubší, což mi jako atopikovi, taky úplně příjemné není.

Další várkou prádla byla zavinovačka a pár drobných věcí, takže pračka byla poloprázdná a musím říct, že prádlo hezky vonělo. Takže na gelové kapsle je lepší neplnit buben prádla do 3/4, ale dávat menší množství. Zkoušela jsem na plnou pračku dát 2 gelové kapsle a prádlo vonělo, takže se musí dávkování jen vychytat. Bohužel i přes vychytání dávkování, prádlo zůstává na dotek hrubší.

Druhým výrobkem k testování jsem zvolila Persil sensitive gel. Po rozdělání nádoby mě už pohladila vůně gelu. Poněvadž mám pračku plnější, dala jsem radši víčko a půl. Parádní je balení výrobku, že má dobré uchycení a kladně hodnotím i víčko, které má odměrku, při našroubování na nádobu, dovnitř. Zbylý prací gel tak steče zpět a neoblemcá nádobu. Po vyprání jsem byla trochu zklamaná vůní prádla, ale v místnosti, kde se prádlo sušilo, tudíž se voda odpařovala, to vonělo hezky. Na dotek byly věci už příjemnější, měkčí. Oblečení je čisté. Já osobně peru v gelu pořád, protože u sypkých prášků se mi stávalo, že prášek zůstával v prádle a třeba na tmavém oblečení zanechal fleky. A pro atopiky se sypké prášky nedoporučují. 

Jako třetí testovací výrobek jsem nechala prací prášek Persil sensitive. Sypké prášky nemusím, ale otestovat jsem ho musela. Nejsem zastánce sáčků, i když při nakupování se dobře chytí za ucho a je s ním dobrá manipulace. Po rozdělání teda krásně voní a po vyprání prádla tak i voní prádlo. Byla jsem opravdu mile potěšena, jak mi krásně prádlo vonělo. Začala jsem i přemýšlet, zda si občas sypký prášek nekoupit, ale to bude záviset na snášenlivosti pokožky a to se prokáže po několikátém praní, tak uvidíme. U tohoto balení člověk tedy odhaduje kolik prášku na jednu várku, tak jsem dávkovala od oka. Sáček je větší než obsah, tak i kdyby tam byl papírový kornoutek na dávkování, stačilo by. Prádlo běžného znečištění bylo vyprané pěkně, výhrady k čistotě nemám. Na dotek je oblečení příjemné, mekčí. Prášek se rozpustil a žádné stopy nezanechal. Za mě asi nejlepší výrobek z této řady.

Součástí testovacího balíčku byla ještě aviváž Silan Sensitive, kterou jsem přidala do každého praní. Řekla bych, že nejlépe funguje s pracím práškem Persil sensitive a pak s pracím gelem Persil sensitive, to jsem měla prádlo na dotek příjemné. Bohužel u gelových kapslí to říct nemohu. Vyprané prádlo v této aviváži je k citlivé pokožce šetrné, neprojevilo se nám žádné podráždění u všech 3 členů rodiny.

Pokud jste recenzi dočetli až dokonce, prosím ohodnoťte ji výší hvězdiček, podle toho, jak se vám líbila. Bude to pro mě zpětná vazba. Děkuji a doufám, že mé testování s názorem i někomu pomůže.

5.0
Publikováno , přečteno 1224x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Lucy666S 8. 7. 2022, 13:33
Dobrý den, já mám s kapslemi úplně opačnou zkušenost. Běžné prací prostředky již delší dobu nepoužívám. Měla jsem možnost vyzkoušet kapsle 4v1 Persil Sensitive a tak příjemně mi prádlo po vyprání zavonělo, že jsem kapsle začala kupovat. Vidíte to, co člověk to názor :).
KathrinaT 9. 7. 2022, 0:38
@ Dobrý den, jsem ráda, že jste se podělila o svoji zkušenost ... každému opravdu vyhovuje něco jiného, tak uvidíme, zda se připojí někdo další, s vlastní zkušeností, s těmito pracími prostředky...čím více komentářů, tím větší možnost porovnání (Y)

Kategorie