Zobrazit přihlášovací formulář

Testování pracích prostředků Persil Sensitive a aviváže Silan Sensitive pro děti a alergiky

Testování pracích prostředků Persil Sensitive a aviváže Silan Sensitive pro děti a alergiky

Když mi dorazil balíček s produkty, který obsahoval Persil Sensitive Discs 4v1, prací prášek Persil Sensitive, prací gel Persil Sensitive a aviváž Silan Sensitive, měla jsem velkou radost. Trošičku jí zkazila jen skutečnost, že byl prací gel špatně zavřený a vytekl i na ostatní produkty. Na testování ho v láhvi ale zbylo stále dost :) 

Velkou radost jsem měla především z pracích kapslí Persil Sensitive 4v1 s Aloe Vera. Netušila jsem totiž, že se kapsle vyrábějí i ve verzi pro citlivou dětskou pokožku a také pro alergiky. Hned druhý den jsem se je rozhodla vyzkoušet. A protože je v popisu uvedeno, že jsou určeny i na barevné prádlo, naházela jsem do pračky všechny pestrá trička, kraťásky a šatičky mladší dcerky, které jsou teď v létě z pískoviště pěkně špinavé. A samozřejmě na nich nechybí ani fleky od zmrzliny, melounu a dalších dobrot. Byla jsem tedy zvědavá, jak si s tím vším kapsle poradí. Jestli bude dávka pracího prostředku stačit. A z výsledku jsem byla příjemně překvapena. na 40 °C se vypralo vše, dokonce i skvrny od trávy. Jen mapy po borůvkové omáčce zůstaly trochu znatelné. Ten, kdo ale nevěděl, že tam nějaké byly, by si jich nejspíš ani nevšiml. Všimla jsem si také, že bílá byla opět zářivější. Kapsle se celá rozpustila, prádlo po uschnutí jemně a svěže vonělo. Oceňuji snadnost dávkování a také praktickou dózu s bezpečnostním uzávěrem, který nenechavé dítě nemá šanci otevřít.

Po pár dnech, když se koš na prádlo zase naplnil, jsem tentokrát sáhla po prášku na praní Persil Sensitive s přírodním mýdlem a Aloe Vera. Přiznám se, že sypké prášky běžně nepoužívám, z praktických důvodů dávám už roky přednost gelům. Prášek se totiž při nízkých teplotách často hůře rozpouští. Testovaný prášek se ale rozpustil dobře, vše vypral a také v tomto případě bylo prádlo po uschnutí krásně voňavé a jemné, stejně jako vypraní plyšáci. A co je důležité, v něm vyprané prádlo nijak nedráždilo dceřinu citlivou pokožku.

Při další várce prádla jsem se rozhodla vyzkoušet, zda si prací prášek poradí s několika skvrnami, které už několikrát odolaly snaze vyprat je. Před vložením do pračky jsem ale pro jistotu ještě místo se skvrnami potřela pracím gelem Persil Sensitive. Nevím tedy, který z prostředků zabral, jisté ale je, že fleky z bodýčka jsou konečně pryč. 

Opravdu příjemným překvapením pro mě byla aviváž, ráda ji totiž používám. Jak už název Silan Sensitive @ Baby napovídá, je hypoalergenní a je určena speciálně pro citlivou dětskou pokožku a alergiky. Překvapilo mě, že je hodně hustá, trošičku jsem jí proto naředila, aby se mi neusazovala v dávkovacím šuplíčku pračky. Prádlo úžasně změkčila a nádherně svěže provoněla, ve skříni příjemně voní ještě po třech týdnech, jde ale o opravdu jemnou vůni, žádný "bolehlav".  Osuška a župánek pro malou byly po vyprání v gelu a použití aviváže krásně jemné a jakoby nadýchané.

Děkuji Mimibazaru za možnost otestovat všechny výše zmíněné produkty. Po vyzkoušení je jedním dechem doporučuji jak maminkám malých i větších dětí, tak i všem, kteří mají citlivější pokožku.

4.7
Publikováno , přečteno 1525x

Kategorie