Zobrazit přihlášovací formulář

Testování školního setu Shelly Dinosaurus zn. Baagl

Testování školního setu Shelly Dinosaurus zn. Baagl

Úvodem bych ráda poděkovala za příležitost otestovat školní aktovku Shelly Dinosaurus od značky Baagl. 

Když jsem v červnu procházela  Mimibazar, všimla  jsem si možnosti testování školního setu. Protože náš nejmladší syn půjde letos do první třídy, přihlásila jsem se a měla to štěstí, že jsem byla vybrána. Nadšený byl i syn, protože  jinak by podědil starší aktovku po sourozencích.

Zn. Baagl jsem dosud znala jen z doslechu. Našim třem starším dětem jsem kupovala do první třídy aktovku od jiné značky - mám tedy zkušenosti s výběrem  a představu, co má splňovat. Důležitá je pro mne lehkost, pohodlí při nošení, nastavitelné popruhy a  vnitřní uspořádání prostoru (aby se v aktovce dítě snadno orientovalo). 

Jako první syna zaujal samozřejmě motiv dinosaurů - aktovka je opravdu moc pěkná. Navíc opatřená mnoha reflexními prvky, což jako matka ocením v zimních měsících, kdy se  dříve stmívá.

Celá aktovka je pevná, vyztužená, drží tvar. Také oceňuji, že samostatně stojí, nepadá, má na spodní části malé plastové výstupky.

Aktovka Baagl je velmi lehká - váží jen 1 kg. Syn je drobný, přesto mu dobře sedí. Je to způsobeno praktickými nastavitelnými popruhy, které jsou příjemně vypolstrované. Super je i prsní pás, který si syn snadno zapne. Aktovku tak lze přizpůsobit každé postavě, dobře sedí a popruhy nepadají z ramenou. 

Záda jsou pevná, ergonomicky tvarovaná, dostatečně vyměkčená.

Aktovka se snadno zapíná na zipy. Mají dlouhá táhla a synovi jdou lehce otevřít a zavřít.

Celkově má aktovka  dvě velké vnitřní komory a postranní pružné síťované kapsičky na láhev s pitím. Trochu mi chybí větší přední kapsa na svačinový box, příp. menší přední kapsička, např. na klíče či čip do jídelny…. 

Přední komora je vnitřně rozdělena na tři části, v jedné z nich  je několik menších kapsiček. Přístup do této komory je velmi snadný, stačí rozepnout zipy až dolů, aktovka se plně otevře a dítě se tak snadno dostane ke školním pomůckám. 

Druhá komora je menší, obsahuje jen jeden prostor.  Z jedné strany je cedulka na podepsání, z druhé plastové pouzdro na rozvrh. Papírový rozvrh ale není součástí aktovky (u jiných výrobců bývá …). 


V horní části je aktovka opatřena  širším uchem na přenášení, které  je pěkně uprostřed, aktovka se tak neklopí. 

 Námi testovaný set tvoří kromě aktovky také penál, box na svačinu, pytlík na přezůvky a desky na sešity, vše opět s atraktivním motivem dinosaurů.  Součástí aktovky je i  pop it ve tvaru dinosaura, ze kterého měl syn velkou radost. V aktovce syn našel také pozornost od výrobce - gumový náramek. 


Penál je dvoupatrový, vypadá velmi kvalitně. Do první třídy jsem dětem vždy kupovala penál jednopatrový s bočními  klopami, tak uvidím, jak se tento osvědčí. Jinak má penál dostatek gumových úchytek na tužky, pera, gumu i nůžky.  

Box na svačinu se snadno otevírá, uvnitř má dělící přepážku, která je nastavitelná do dvou poloh.  To je super, snadno se tak oddělí např. pečivo od ovoce a zeleniny.


 

Příjemně mě překvapil pytlík na přezůvky či tělocvik  - je prostorný, s přední kapsičkou, ze silnějšího nepromokavého materiálu, s reflexní odrazkou.  Šňůrky jsou dostatečně silné, lze ho proto nosit i jako malý batůžek. 

Desky na sešity jsou velikosti  A5. Většinou mají děti v 1. třídě pracovní sešity velikosti  A4, ale do desek si může syn dávat žákovskou knížku a malý notýsek. 


Celkově jsem ze setu nadšená. Je  nejen pěkný, ale také praktický. Syn se těší do školy - a díky dinosauří aktovce se nemůže 1. září dočkat :o)

 

 

 

 

0.0
Publikováno , přečteno 297x

Kategorie