Zobrazit přihlášovací formulář

Testovaní her Bingo na cesty a Kvarteto na cesty od Albi

Testovaní her Bingo na cesty a Kvarteto na cesty od Albi

Dobrý den, měla jsem tu možnost testovat 2 hry od Albi. Obě byly v hezké kovové krabičce.

První z nich - Kvarteto na cesty  - Výlety po ČR bavilo děti více. Sice se jedná o klasickou hru kvarteto, ale je hezké, že je na kartách vždy zobrazeno nějaké zajímavé místo z naší republiky, takže se děti mohou něco zajímavého přiučit. Obě již umí číst, takže s velkým zaujetím každou kartičku studovaly a už teď víme, kam se příště vydáme na výlet.

Hru bych doporučila klidně i pro mladší hráče, stačí, když budou umět barvičky a mohou již začít hrát. Každá série má totiž odlišnou barvu, takže není nutné sbírat dle čísel a písmen.

Druhou testovanou hrou bylo Bingo na cesty. Za mě skvělá hra do vlaku, když potřebujete zabavit děti. Krabička obsahuje 1 větší kartičku s 12 obrázky a karabinu, kterou je možné si kamkoliv připnout nebo jen tak držet v ruce. Hledají se věci, které jsou na kartičce uvedené. Kdo je najde, vezme si daný obrázek z krabičky a připne na karabinu. Je to dobré na postřeh a soustředění. 

Když jsme hru hráli doma, upravili jsme si pravidla - každý si vzal větší kartičku a měl 30 vteřin na to, aby si zapamatoval, co je na ní uvedené. Potom kartičku otočil obrázky dolu a hledal dané předměty na malé kartičce. Vyhrál ten, kdo si zapamatoval více obrázků. Vyšší level jsme nastavili tak, že musel i určit přesné pořadí obrázků. To byl oříšek i pro rodiče :)

 

0.0
Publikováno , přečteno 518x

Kategorie