Zobrazit přihlášovací formulář

Padání vlasů

Padání vlasů

V kurzu poradce výživy a suplementace jsme se také naučili, jak řešit alternativními postupy některé zdravotní problémy.


Dnes bych Vám chtěla něco předat a to ohledně padání vlasů.

Padání vlasů je velmi rozšířený problém. Možné příčiny mohou být : různá onemocnění, operační zákroky, stres, špatná výživa, nedostatek vitamínů, časté stahování a česání vlasů, špatný krevní oběh, poškození vlasových cibulek trvalou a chemickými barvami, dědičnost a vliv hormonů.

Klasická léčba
androgenetická alopecie - padání vlasů způsobené nadbytkem mužských hormonů
Infekční alopecie - přípravky působící na mikroorganismy
alopecie areata - ložiskové vypadávání, pravděpodobně má souvislost s poruchou buněčné imunity apod.

Alternativní postupy :
jsou zaměřeny především na padání vlasů způsobené celkovým vyčerpáním organismu a chemickým poškozením.

1. Doplněním nedostatku vitamínů a minerálů
např. B komplex pomáhá v případě, že vlasy padají stresem nebo fyzickým vyčerpáním.
Beta Sitosterol blokuje vypadavání vlasů podmíněné mužskými hormony.

2. Úprava životosprávy
omezení bílého pečiva, výrobků z bílého cukru, instantních výrobků, alkoholu, sladkých nápojů, hotových výrobků, uzenin, smažených jídel apod.


Zařadit do jídelníčku obiloviny, celozrnnou mouku, bílé maso, luštěniny, ovoce + zeleninu, oříšky, semínka hlavně dýňová

Bylinky - aloe vera, kopřiva, bazalka, březové listy, přeslička

Kokosový olej, mandlový olej, dýňový olej
Vitamíny - C, B6, zinek, biotin nebo - li vitamín H a kyselina pantothenová.

Masky na vlasy po domácku: 

Vaječná maska, maska s medem a cibulí. 

Kokosová maska - rozehřejte kokosový olej v mikrovlnce. Následně (po zchladnutí) do něj přidejte gel z aloe vera a vše pořádně smíchejte. Poté naneste směs na vlasy. (V závislosti na problému zvolte, zda maska půjde na pokožku hlavy, do délek, nebo na obě místa.

Maska s banánem : Rozmačkáme jeden banán a smícháme s vaječným žloutkem a 3-4 lžičkami olivového oleje. Výslednou směs aplikujeme na vlasy a ty zabalíme nejprve do igelitu, abychom si nezašpinili ručník. Necháme působit 20 minut a opláchneme. Opakujeme jednou týdně. 

Další alternativy -  maska bahenní s minerály od Mon platin, tinktura s kopřivy od Sanct B, Vlasové tonikum Obsahuje komplex s kaštanem koňským, vitamínový komplex, složku proti lupům a extrakty ze šalvěje, arniky, březových listů, kořene lopuchu, heřmánku a přesličky pro přirozenou péči o pokožku hlavy.

0.0
Publikováno , přečteno 631x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

businessmenugui 22. 9. 2022, 10:46
The most important man or woman in my life if you inquire from me who is the maximum crucial human beings to your life. i will respond my mother. sure she is the most essential individual in my existence. at first she gave me my existence. she permit me alive and touch the world and see eveything. alternatively, while i used to be very young she taught me how to talk and who to stroll. whilst i was in school she additionally involved about my research and if it became rainning outdoor she could also got here to high school and picked me up. she would really like to attend me in the raining and bloodless day. i instructed her i need to wear college uniform day after today. she could cleaned it at night and dry it. then fold it and put it beside my bed. i definitely impressed along with her. https://www.businessmenuguide.com

Kategorie