Zobrazit přihlášovací formulář

Rady, jak na bolesti kloubů a svalů

Rady, jak na bolesti kloubů a svalů

NĚKOLIK RAD

PRO UVOLNĚNÍ SVALŮ A KLOUBŮ


Můžete si dopřát teplý zábal  z minerálního bahna nebo koupel s minerální krystalickou solí.
 

Relaxační koupel: 250-500 g úplně rozpustíme ve vaně s velmi horkou vodou, kterou pak upravíme na teplotu lidského těla 36-37 ˚C. V lázni relaxujte 15-20 minut, pak se opláchněte vlažnou vodou. 

Po koupeli již nepoužívejte mýdlo, ani sprchový gel. Přikryjte se a asi hodinu odpočívejte. K minerální soli  je možné rovněž přidat uvolňující a zklidňující minerální tělový olej např.z třezalky .

Ošetření není vhodné pro lidi trpící křečovými žilami, kardiovaskulárními problémy, vysokým krevním tlakem, a není vhodné pro těhotné ženy. Doporučujeme před použitím konzultaci se svým ošetřujícím lékařem.

Povzbuzující koupel: u povzbuzující koupele je postup zcela stejný, jedině teplota vody by neměla přesáhnout 34 ˚C.

Bahenní zábal: naneste vrstvu minerálního bahna na celé tělo (s výjimkou očí, rtů a genitálii) nebo lokálně a nechejte působit 15-20 minut. Přikryté části je možné vystavit tepelnému zdroji. Poté pečlivě opláchnete vlažnou vodou.

REVMATICKÁ KOLENA
Minerální bahno za tepla (ohřáté ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě na teplotu lidského těla) aplikujte jako hřejivý zábal na revmatická kolena. Opakujte dle potřeby (bolesti). Bahenní zábal, překrytý igelitem proti vysychání a na to ručníkem proti vychladnutí, nechejte působit 20-30 minut. Potom zábal odstraňte, koleno opláchněte vlažnou vodou a pro hydrataci pokožky po zábalu použijte bylinný krém ( ráda poradím jaký)

BOLEST V KYČLÍCH
Bolest zmírníte teplým zábalem z minerálního bahna (postup použití bahna obdobný viz revmatická kolena). Už po dvou zábalech pocítíte ústup bolesti. Při zánětech aplikujte bahno pouze za studena (bahno při pokojové teplotě).

 

Na bolesti zad, kloubů a svalů jsou vhodné 

  •  koupele z smrkového jehličí
  • třezalkový olej (Janův olej), mast
  • křen, kostival mast a obklad
  • řebříček mast, koupele
  • kopřiva 
  • přeslička.
  • Při potížích s klouby (například koleny) je nejjednodušším způsobem pomoci obklad z kostivalu lékařského. Natrhejte si větší listy a mírně je naklepejte. Listy obložte koleno a převažte šátkem. Nechte působit přes noc.
  • Obklad z listu syrového bílého zelí: zelný list jemně naklepejte, obložte jím postižený kloub a suchým bavlněným šátkem převažte. Dobře působí na otoky. Obklad vyměňujete každou půlhodinu či hodinu.

     



 

 

 

 



 

 


 

0.0
Publikováno , přečteno 619x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie