Zobrazit přihlášovací formulář

Testování her Kvído od Albi

Testování her Kvído od Albi

V srpnu jsme díky Mimibazaru měli možnost otestovat dvě hry Kvído od Albi. Bingo na cesty a Pozvávačku přírody. Hry jsou v pěkném cestovním balení, v plechové krabičce. Mám-li zhodnotit kvalitu krabičky, čekala bych ji o trochu odolnější. Je z tenkého, měkkého plechu a tak se nám hned na začátku stalo, že se při otevření vyháklo víčko od spodní části. Kleště to naštěstí opravily. Obsahem obou krabiček byl návod, 4 karabinky a herní karty. 

Zpracování karet je moc pěkné a zvládnou i déšť, což se při hraní na výletech hodí. 

Hra Bingo na cesty zabavila 6 dobrodruhů od 5 do 10 let na velkou část výletu. Tuto hru určitě zvládnou už i menší děti. Úkolem bylo zahlédnout to, co měly děti zobrazené na hlavní hrací kartičce. Postupně si na karabinku přidávaly nalezené "objekty" a přepočítávaly, kdo že jich má nalezeno víc.

Bingo na cesty, je opravdu ideální na cesty, jak pěší výlety, tak do auta, vlaku, autobusu.

Poznávačka přírody lze hrát kdekoliv a děti se naučí mnoho rostlin a zvířat. V návodu jsou uvedené příklady, jak hrát, ale my jsme si vymysleli vlastní úkoly. Tuto hru jsme hráli třeba na zahradě. Rozdali jsme dětem kartičky se zvířátky a měly za úkol je umístit na místa, kde ta daná zvířátka mohou vidět. Tak například veverku, umístily na strom.

Dalším úkolem bylo ke kartičce se stromem najít odpovídající list, plod, květ, kůru, větvičku, cokoliv, co se podaří najít.

Díky kartičkám s bylinami děti zjistily, jak pestrý je trávník na zahradě, podařil se jim najít Řebříček, Jetel i Jitrocel. Poznávačka přírody je ideální varianta, jak děti naučit rostliny a zvířata zábavnou formou. Starší děti, které už chodí do školy, si na druhé straně kartičky mohou přečíst informace k jednotlivým zvířatům a rostlinám.

Hry doporučujeme všem zvídavým cestovatelům, milovníkům přírody a malým objevovatelům. 

0.0
Publikováno , přečteno 1159x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie