Zobrazit přihlášovací formulář

Testování her Poznávačka přírody a Kvarteto na cesty od Albi

Testování her Poznávačka přírody a Kvarteto na cesty od Albi

Obě hry jsou v praktických kovových krabičkách. Kartičky jsou z tvrdšího papíru velikosti 8,7 x 6,2 cm. Výrobce uvádí, že mají být odolné i vůči dešti, ale to jsme zatím nezkoušeli :o) Jsou vhodné pro děti od věku čtyř let. 

Každá hra obsahuje návod s tipy, jak s kartami hrát. Poznávačka přírody má navíc v krabičce i čtyři karabinky.  


 

Kvarteto na cesty

Kvarteto hrají naše děti moc rády. Kartičky z této edice jsou rozděleny do osmi skupin - hrady, zámky, zříceniny, skály, rozhledny, podzemí, vrcholy a voda. Každá karta obsahuje obrázek vybrané lokality a stručný popis. Některá místa jsme s dětmi již navštívili - při hraní hry tak byla příležitost si připomenout společné zážitky. 


 

 

Poznávačka přírody

Tato hra se dá hrát různými způsoby. My  ji vzali ven na procházku a děti hledaly rostliny, stromy a zvířata z obrázků. Obtížní pro ně byli ptáci, snadnější byly stromy a rostliny.  Kdo poznal obrázek, dal si kartičku na svou karabinku. Vyhrál ten, kdo nasbíral nejvíce kartiček. 

Pro mladší děti lze hru pojmout jako jednoduchou encyklopedii - na jedné straně kartičky je obrázek, na druhé název a krátký popis. Děti se snaží pojmenovat, co je na obrázku. 


 

Naše děti rády hrají karty, proto je více zaujalo Kvarteto na cesty. Mně se zase více líbila Poznávačka přírody, protože se u ní děti učí poznávat rostliny a zvířata.

 

0.0
Publikováno , přečteno 447x

Kategorie