Zobrazit přihlášovací formulář

Testování ionizačního zubního kartáčku IONICKISS ORIGINAL

Testování ionizačního zubního kartáčku IONICKISS ORIGINAL

Když jsem byla oslovena s možností testování revolučního zubního kartáčku, díky kterému by zuby měly být zdravější a čistější, neváhala jsem ani minutu. Vždyť kdo z nás by nechtěl mít zářivější úsměv. Navíc, úhrady u zubaře už vystoupaly do závratných výšin, takže i to je důvod, proč pátrám po způsobu, jak se vyhnout kazům. A vypadá to, že jsem na něj, díky Mimibazaru a kartáčku IONICKISS Original, konečně přišla.

Zpočátku jsem samozřejmě byla k téměř "zázračným" vlastnostem kartáčku poněkud skeptická. Nezdálo se mi příliš pravděpodobné, že by jakýkoliv zubní kartáček skutečně plak ze zubů mohl nejen odstranit, ale zajistit i to, že se na nich nevytvoří ani během dne či noci. I když po zjištění, že jde o patentovanou japonskou technologii, jsem si říkala, že by na tom přeci jen mohlo něco být. Není totiž žádným tajemstvím, že Japonci patří na poli objevů a vědy k těm nejplodnějším.

Po vybalení kartáčku mě jako první příjemně překvapil tvar štětinek čistící hlavice z řady SOFT. Obdržela jsem tu s kónickými vlákny ve dvou délkách, což mě, která má zuby opravdu hodně u sebe, naprosto vyhovuje. Vlákna, která jsou na konci tenká a jemná, totiž opravdu zajistila, že mám zuby vyčištěné podstatně lépe, než s mým předchozím kartáčkem. Dostanou se totiž nejen co nejdál do mezizubních prostor, ale zajistí i důkladné odstranění plaku u okraje dásní.

Velmi oceňuji také skutečnost, že hlavice jsou výměnné, což je samozřejmě  finančně i ekologicky úspornější než výměna celého zubního kartáčku.  Ten by se měl měnit podle stavu přibližně každé 2 - 3 měsíce. Potěšila mě také široká nabídka výměnných hlavic, i když já zůstanu u této. Nabízí se ale i další typy a to jak s kónickými, tak rovně střiženými vlákny, v několika stupních tvrdosti.

Velikostně se tento kartáček nijak neliší od jiných běžných manuálních kartáčků, jak jsem se původně trochu obávala, vzhledem k použité technologii a také baterii zabudované přímo do rukojeti přístroje. Jak je ale zřejmé z fotografie, je naopak o něco menší.

Obrovskou předností tohoto kartáčku je ale skutečně ona patentovaná ionizační technologie. Od prvního čištění totiž moje zuby skutečně zůstávaly naprosto čisté a krásně hladké oproti čištění klasickým manuálním kartáčkem, po němž se mi plak začínal objevovat už přibližně po dvou hodinách. Po měsíčním každodenním testováním navíc můžu hrdě prohlásit, že mám zuby bělejší, než před tím. 

Přiznávám se, že přestože se tento kartáček může používat i bez zubní pasty, já ho používala s ní. Je to nejen o zvyku, ale i o pocitu svěžesti a příjemné chuti. Určitě ale bude skvěle fungovat i bez ní. Teď jsem jen zvědavá, jak dlouho vydrží baterie, bez které by proces ionizace samozřejmě nefungoval. Výrobce zaručuje, že minimálně rok, doufám ale, že to bude o něco déle. Je fajn, že si člověk snadno ověří, zda je baterie stále funkční, stačí stisknout tlačítko ve spodní části držadla a červeně svítící kontrolka hned prozradí, že kartáček funguje.

Abych ale jen nechválila, musím zmínit, že jsem trochu měla problém s tím, že jsem si nebyla jistá, zda zda jsou mé prsty ještě stále dostatečně vlhké a hlavně, zda se při čištění opravdu správně dotýkám kovové plošky na kartáčku, což je nutné k tomu, aby došlo ke generování iontů a tím k narušení iontové vazby mezi plakem a zubem a následnému odpuzení plaku od povrchu zubů směrem k hlavici kartáčku. Problém se týká čištění pravé strany chrupu pravou rukou. Ale vzhledem k viditelným výsledků se asi obávám zbytečně, protože jak je vidět, opravdu to funguje.

Už jsem si dokonce přiobjednala další hlavice a na tento kartáček opravdu nedám dopustit. V kelímku na umyvadle v mé koupelně už má své stálé místo. Chystám se také pořídit jeho dětskou verzi pro dceru. Doporučila jsem ho i kamarádkám a kolegyním, které si také všimly, že mám bělejší zuby. A doporučuji ho i vám. Jsem totiž stoprocentně přesvědčena o tom, že nebudete zklamáni.

3.0
Publikováno , přečteno 330x

Kategorie