Zobrazit přihlášovací formulář

Nejlepší kamarád - Lední medvídek od Albi

Nejlepší kamarád - Lední medvídek od Albi

Vyzkoušely jsme s dcerami (10 let a 2 roky) kreativní sadu Nejlepší kamarád - Lední medvídek od společnosti Albi.  Po otevření krabice jsme objevily jednotlivé komponenty "stavebnice" a dcery byly nadšené, jak hebounký kožíšek medvídek bude mít. Sada obsahuje hlavičku medvídka, nožičky a ručičky medvídka, dva díly na tělíčko, plyšové srdíčko na "oživení" medvídka, náplň, skleněné kuličky, nit a také návod v češtině a slovenštině.

 

Návod obsahuje názorně ukázaný postup šití, ale také přibližuje historii materiálu - plyše a plyšového medvídka. Na konci je také návod na výrobu postýlky pro medvídka z krabice, kde byla hračka zabalena.

Do šití se pustila starší dcera s velkým nadšením. Přestože je celkem šikovná na ruční práce, z počátku trochu bojovala s materiálem, protože plyšový kožíšek je na šití přece jen trochu náročnější než běžná látka. Trochu potřebovala pomoc s převedeným obšívacího stehu z návodu na medvídka, ale po pár stezích už jí to šlo. Jen jsme spolu kontrolovaly, zda jednotlivé části přišívá na správná místa, ale nakonec vše zvládla skoro sama. Pak už zbývalo jen pořádně medvídka vycpat připravenou náplní, přidat skleněné kuličky pro lepší stabilitu při sezení a samozřejmě ho oživit srdíčkem z plyše a zašít mu zádíčka a bylo hotovo. Obě dcery se s medvídkem s nadšením mazlí a určitě nezapadne mezi ostatní plyšáky, protože ví, že je to jejich dílo a mimořádně je těší i srdíčko skryté uvnitř.

I když oceňuji kreativní myšlenku na využití krabice na vytvoření postýlky, tak s měřením a rozstříháním poměrně tuhé krabice musel pomoci tatínek. Předpokládám ale, že medvídek bude stejně místo své papírové postele spát s postýlkách s dcerami, které už teď řeší, která si ho do postýlky vezme jako první.

Závěrem bych řekla, že tato hračka si své ocenění hračka roku zaslouží právem pro své precizní zpracování, jednoduchý návod a velmi pěkný výsledek, přesto se domnívám, že se dítě ve věku 8 let (a možná dle zručnosti i déle) bez pomoci rodičů při výrobě této hračky neobejde.

0.0
Publikováno , přečteno 361x

Kategorie