Zobrazit přihlášovací formulář

Pražské Benátky a Muzeum Karlova mostu

Pražské Benátky a Muzeum Karlova mostu

Jsem novou ambasadorkou pro slevový portál Slevomat.cz a v následujících týdnech budu s dětmi testovat zážitky právě od Slevomatu. Veškeré dojmy a zkušenosti budu psát zde, do svých blogů. Vyzkouším celkem 16 zážitků. Pokud přemýšlíte, kam s dětmi vyrazit, nebo zda někomu pod stromeček nadělit voucher, doporučuji se inspirovat právě na Slevomatu. Stačilo objednat na pár kliků a obdržela jsem do emailu první voucher na otestování – Vyhlídkovou plavbu Pražskými Benátkami.

Sedněte si do lodi a prohlédněte si krásy našeho hlavního města z její paluby. Že nemáte loď? To nevadí! Hned u Staroměstské mostecké věže najdete vstup k přístavišti Pražských Benátek, jejichž lodě vás provezou po Vltavě a ukáží to nejkrásnější z Prahy.  

Samotný vstup do přístaviště je tajemný. Vstupuje se totiž přímo pod jeden oblouk Karlova mostu po dřevěných schodech, ze kterých je krásný výhled na lodě. 

Lodě jsou uzavřené, a proto se nemusíte bát se sem vydat i v zimě, že by vám byla zima.

V ceně voucheru je navíc i občerstvení. Dostanete na výběr z teplých i studených nápojů, nebo si můžete dát pivo. Na cestu dostanete i perník, což jsem docela ocenila, protože naše děti jsou stále hladové.

Plavba trvá 45 minut a projedete pod Karlovým mostem do Čertovky, kde si můžete vyfotit vodníka a mlýnské kolo. Čertovkou jsem jela poprvé a bylo milé pozorovat místní balkonky s rajčaty v květináčích, odtokové strouhy nebo tajné dveře. Kam asi vedou? Celý ten mumraj u Karlova mostu najednou vidíte úplně jinak, s takovým klidným odstupem. 

Do uší si můžete pustit výklad. Je zde široký výběr jazyků. Pan kapitán nám během cesty ukazoval historické fotografie. 

Naše děti moc bavilo pozorovat kachny a labutě a zároveň jsme si během cesty ukazovali místa, která jsme už společně navštívili. 

Plavba se nám moc líbila. Během našich cest po zahraničí i Čechách podobné aktivity s dětmi rádi vyhledáváme, ale v našem rodném městě jsme takto byli poprvé. A líbilo se nám moc!

Po plavbě jsme se vydali do Muzea Karlova mostu. To jsme navštívili už letos na konci ledna. Tehdy jsme tu navíc obdivovali i klasickou výstavu betlémů. 

Teď jsme měli víc času si projít expozici. Dětem se nejvíc líbil model stavby Karlova mostu. Hledaly tu nejrůznější detaily a moc je to bavilo. Líbila se nám i expozice v druhé místnosti, která seznamuje s řemesly, pomáhající při stavbě mostu. 

Zbývající expozice o historii rodů naše malé děti moc nezaujala, a proto jsme ji jen zběžně prolétli. 

Pokud se chystáte do Prahy a chtěli byste ji poznat trochu jinak nebo se dozvědět něco zajímavého o Karlově mostu, rozhodně doporučujeme sem vydat. 

Zážitek jsme zakoupili přes Slevomat v rámci naší spolupráce. 

Zakoupení bylo velmi snadné. Při vstupu do Muzea jsme ukázali voucher v mobilu a za něj dostali vstupenky na jízdu lodí a do muzea. 

5.0
Publikováno , přečteno 3104x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie