Zobrazit přihlášovací formulář

Testování Albi sady - Nejlepší kamarád - Panda

Testování Albi sady - Nejlepší kamarád - Panda

Jelikož doma rády tvoříme, ovšem většinou z jiných materiálů a pomůcek než s jehlou a nití, zapojily jsme se do možnosti testování Kreativní sady od Albi. Testování vyšlo a my byly vybrány - domů nám přišel balíček s plyšovým kamarádem PANDOU, kterého bylo ale třeba si sešít.

Celé práce se ujala dcera, která se rozhodla, že PANDA bude dárek pod stromeček pro celou rodinu a tudíž to bude nyní překvapení.  

Kreativní sady jsou celkem tři - na výběr je panda, lední medvídek a hnědý méďa. Vybrat jsme si nemohly a tak jsme čekaly, jaká krabice se u nás doma objeví. Když přišel PANDA, hned jsme si ho obě zamilovaly, jelikož materiál je velmi příjemný a výsledný medvídek je hebký, prostě přímo určený k mazlení... :-).

Velkým pozitivem je skutečnost, že vše je vyrobeno z recyklovaných materiálů. Krabice se dá navíc dále využít ke složení postýlky. 

V krabici je vše pro sešití, kromě jehly, která nemůže být přibalena z důvodu, aby sada mohla být označena za hračku. Na druhou stranu je to škoda, jelikož by sada obsahovala opravdu vše,  co je k práci potřeba (vezmeme-li si tedy své nůžky). K práci by zajisté stačila i tupější jehla vhodná i pro práci dětí.

Samotné šití je dobře popsáno. Dcera měla lehce problém se začátkem, s přišitím horních končetin. Dále šlo již vše lépe. Ovšem je těžké sešít medvídka přesně podle obrázku, na druhou stranu tím vzniká naprostý originál. Každé dítě určitě získá ihned vřelý vztah k hotovému méďovi a vůbec mu nebude vadit, že není dokonalý a přesný jako na obrázku. Naopak - tato skutečnost vede k poznání, že není jednoduché něco sám tvořit, k uvědomění si vlastní důležitosti a jediněčnosti a možná pomůže i k tomu, aby si více vážily práce druhých a hotových věcí, které si můžeme koupit nebo které dostanou.

Součástí sady je též červené látkové srdce, které se může vložit do hotového medvíka nebo se může přišít viditelně nakonec k méďovi. 

Dcera se rozhodla pro druhou možnost a to z toho důvodu, aby bylo srdce vidět. Tím, že bude méďa pro celou rodinu, která o jeho procesu výroby neví, by zároveň ani netušili, že medvídek srdíčko obsahuje. Takto ho ale všichni uvidí. PANDA ho drží ve svých končetinách, v obou horních tlapkách a tudíž je to symbol spojení, symbol lásky a štěstí. A tak to vše dcera zamýšlela. 

Teď už se těšíme jen na sváteční čas, až bude medvídek objeven pod stromečkem a bude v obývacím pokoji jako symbol soudržnosti a rodiny!

0.0
Publikováno , přečteno 506x

Kategorie