Zobrazit přihlášovací formulář

Ráno v oblacích: bohatá snídaně s focacciou a vstup na vyhlídku Žižkovské věže

Ráno v oblacích: bohatá snídaně s focacciou a vstup na vyhlídku Žižkovské věže

Moc jsem se na Žižkovskou televizní věž těšila, protože jsme nahoře ještě nikdy nebyli, a moc mě zajímalo, jaký výhled ze shora bude. 

Rozhodla jsem se, že si uděláme hezké “holčičí dopoledne“ a že na snídani půjdu s pětiletou dcerou. Před pár dny jsme byli na Žižkově na výstavě pro děti a věž jsme měli před očima, tak jsme se těšili, jaké to bude nahoře.

Nákup na Slevomatu proběhl jako vždy jednoduše. Rezervace snídaně se dělá přes speciální stránku. Zde si vyberete termín, který se vám hodí a zadáte čísla voucherů. Následně vám přijde potvrzení rezervace na e-mail. Je nutné objednávat pár dní dopředu. Nejde rezervovat ráno na ten samý den. V rámci voucheru máte rezervovaný čas mezi 9.00- 10.30. Voucher je možné uplatnit v kterýkoli den v týdnu.

My v neděli trochu nestíháme a v restauraci stojíme v 10:15. Jsem trochu nervózní, abychom snídani ještě stihly, ale slečna u vstupu do restaurace je velmi milá a ani slovem nenaznačí, že jdeme pozdě. Usazuje nás u stolku u okna a my se už kocháme výhledem na Prahu. 

Ke snídani dostáváme džus (na výběr je pomeranč nebo jablko), focacciu se salámem a mozzarelou, ovocný salát a malý dezertík. Vše je velmi chutné, a dokonce je spokojená i mojí dcera, která je občas v jídle vybíravá. Povídáme si a pozorujeme místa, která vidíme z okna. Snídaně je vydatná, moc nám chutná. 

Když dojíme, vydáváme se výtahem do čtvrtého patra, kde se nachází vyhlídka. Ta je rozdělená na tři místnosti, odkud je fantastický výhled na Prahu. V každé z místností je dalekohled, do kterého se můžete podívat a zkoumat podrobně místa v Praze. Oceňuji, že se nemusí za použití dalekohledu platit. V jedné místnosti najdete designová závěsná křesílka, do kterých si sedneme a vidíme stavbu, kterou stavěl náš tatínek. Z další ukazuji dceři místo, kde se narodila. Tady se také nacházejí obrázky světových věží s uvedenou výškou. Poslední místnost nabízí nejhezčí výhled- na Pražský hrad, Národní divadlo a celé centrum Prahy. 

Moc jsme si společné dopoledne s dcerkou užily, byl to pro nás krásný zážitek. Vím, že obě už se k Žižkovské televizní věži budeme už vždycky dívat jinak. „Tady jsme byly!“

Jídlo bylo výborné a zážitek intenzivní. Doporučuji ostatním. A pokud budete mít na návštěvě Prahy někoho přespolního, na koho budete chtít udělat dojem, pozvěte je sem. 

0.0
Publikováno , přečteno 2083x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie