Zobrazit přihlášovací formulář

Plenkové kalhotky Pampers

Plenkové kalhotky Pampers

Dostala jsem šanci otestovat plenkové kalhotky Pampers. Byly to vůbec první plenkové kalhotky, které jsme s dcerou vyzkoušely a opravdu jsem ráda, že jsme je testovaly a nemusela jsem je kupovat, podle mého názoru je na to dcera ještě malá, i když se plenkové kalhotky vyrábí už ve velikosti 4, kterou jsme právě testovaly, ale vše postupně.

Už při prvním otevření krabice jsem ucítila příjemnou vůni, až později jsem zjistila, že plenky jsou cíleně ovoněné. Nicméně myslím, že je to taková zbytečnost navíc. Vůně je cítit jen chvíli po rozbalení a za pár hodin vyprchá. Navíc já vždycky pár plínek vytáhnu a dám si je na přebalovací pult do krabičky, takže vůně je pryč skoro okamžitě. Samozřejmě plínky voní dál, ale musí si člověk cíleně přivonět. S obrázky na plenkách je to podobně. Dceru to hned ze začátku zaujalo, ale jakmile si je jednou prohlédla, tak dál už bez zájmu… Docela je i škoda, že ten hlavní největší obrázek je překrytý jakousi “fólií” a ve výsledku působí vybledle.

Co se týče provedení plenkových kalhotek Pampers, ty pěkně sedí na zadečku, ovšem s nandáváním je to horší. Klasickou plenku vleže krásně zapneme a srovnáme, ovšem kalhotky je nutné nandávat ve stoje a vleže opět upravit mezi nožičkama (často se mi ale stalo, že mezi nožičkama to sedlo hned napoprvé). Určitě je to naopak příjemnější u neposedných dětí, které se různě kroutí a kalhotky při tom člověk narovná na požadované místo, narozdíl od plenek, které dokud nejsou zapnuté, tak není co rovnat. S tím mě napadá další plus, dcera se už naučila plenku rozepínat, takže nikdy nemůže být nahá jen v plence, protože by jí prostě sundala, to u kalhotek nehrozí.

Dcera je ve fázi, kdy po každém krmení chodí na nočník, určíme jí to tak už několik měsíců, poslední měsíc co už samostatně chodí, sundáváme plenku vestoje u nočníku, proto jsem si myslela, že plenkové kalhotky pro ní už budou vhodné. Dcera mě ale vyvedla z omylu. Kalhotky sice krásně sundáme ke kotníkům, nicméně jak jsou gumičky pevnější než u klasických kalhot, tak jí to u kotníku vadí a hned je zkope dolů a u toho je ještě schopná se neskutečně zamotat do kalhot. (Fotka nahoře je z prvních dnů, kdy jí ještě zajímaly obrázky.) Takže z dřívější situace, kdy jsme sundaly jen plenku a kalhoty zůstaly na nožičkách a pak jsme plenku opět vložily pod kalhoty, jsme se dostaly do situace, kdy sundáváme úplně vše. Navíc když je potřeba kalhotky vyměnit, bylo by stejně nutné kalhoty sundat. Z tohoto důvodu si myslím, že je na to dcera ještě malá a klasické plenky, které jsou navíc levnější, jsou pro ní vhodnější. Vzhledem k tomu, že nedokáže ještě naznačit, kdy potřebuje na záchod, tak jsou kalhotky skoro vždy na výměnu, asi tak jednou až dvakrát za den je dokážeme použít znovu, a tím pádem mizí všechny výhody kalhotek. Určitě bych je ale doporučila na horké letní dny, kdy dítě může chodit jen v kalhotkách a nehrozí že je sundá, navíc pokožka je pod plenkami suchá, takže na parné dny ideální.

Ještě nesmím zapomenout zmínit kapsičku Stop&Protect. Původně jsem si myslela, že testování bude na vyzkoušení této kapsy krátké, dcera ví že bobečky patří do nočníku, ale občas to uteče a tak se při testování “zadařilo”. Vše zůstalo v kalhotkách, nicméně lehce to přetékalo přes okraj kapsy místo aby to šlo pod něj, tak jako v reklamě. Klasické plenky jsou ale hladké, takže u nich by to pravděpodobně vyteklo. Jednou se nám dokonce stalo, že po odpoledním spánku s čerstvě čistými kalhotkami byla celá pročůraná, hlavně záda, ale plenka nebyla ani zdaleka plná a neteklo to ani mezi nožičkama, upřímně vůbec netuším jak se to stalo, takže to nedávám za vinu kalhotkám, dcera byla prostě šikovná a nebo tatínek špatně nandal kalhotky. :)

A jako poslední věc, hned jak jsem si plenkové kalhotky poprvé prohlédla, tak mě zaujal balící pásek vzadu, říkala jsem si “to je dobrý nápad”, nicméně za skoro deset dní testování jsem nepřišla na to jak přesně to funguje. Ano, plenku zabalím a přelepím, ale pásek je oboustranně lepící, což jsem stále nepochopila proč, takže musím dávat pozor kam plenku pokládám, abych jí nepřilepila někam kam nemám.

Na závěr plenkové kalhotky určitě doporučuji, hlavně u dětí, které už dokážou ovládat čůrání a řeknou si a tím dokážou kalhotky využít na maximum. A také v létě, kdy kalhotky mohou děti nosit bez obav rodičů, že je někde sundají, navíc skvěle padnou, takže není potřeba nijak nastavovat a zkoumat jestli to dítě neškrtí nebo naopak nepadá.

0.0
Publikováno , přečteno 328x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie