Zobrazit přihlášovací formulář

Interaktivní zvukové knihy od Geniuso

Interaktivní zvukové knihy od Geniuso

Jsou interaktivní zvukové knížky smysluplnými hračkami pro děti?

Dcerky samy od sebe začaly brzy napodobovat zvuky a opakovat slova podle dětských pořadů v televizi a opravdu je to bavilo. Podotýkám, že jsem s dcerami mluvila česky, můj manžel německy a dcery se dívaly na anglické pohádky.

Zjistila jsem, že pro děti je výborné hodně poslouchat a potom zkoušet mluvit. Jejich výuka cizích jazyků tak probíhala naprosto přirozenou formou. Bohužel jsem neměla žádné zvukové vícejazykové knížky a tak jsem si nakonec nebyla jista jakým jazykem na dcery mluvit, abych je nepletla.

Nakonec jsem se rozhodla pro češtinu a myslím že to bylo správně. Kdybych na ně mluvila anglicky, dcery by pak i tak mluvili na mě,  protože by to pro ně bylo přirozené. Já jsem však chtěla, aby zůstaly bilingvní.

Bilingvní dítě se učí dva jazyky stejným způsobem,  jako se monolingvní dítě učí jeden jazyk. Mým dvojčátkům trvalo poměrně dlouho než začaly souvisle mluvit.Zprvu jen říkaly slovíčka, kterým rozuměly právě jen ony a vztekaly se, že já ne.

Nejen pro bilingvní děti mohou tedy být zvukové vícejazykové interaktivní knížky s mluvící tužkou skvělou pomůckou a novým zdrojem informací. Navíc všichní víme, že malé děti by neměly sledovat ipady a televizi více než dvě hodiny denně, proto jsem přesvědčena, že interativní knížky od Geniuso jsou správnou zábavnou hračkou a učební pomůckou pro děti.

5.0
Publikováno , přečteno 935x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Jarush8 8. 9. 2023, 21:47
Článek se mi líbil, znám jen knížky od Albi o geniuso slyším poprvé

Kategorie