Zobrazit přihlášovací formulář

Albi Prvouka - Test

Albi Prvouka - Test

Měli jsme velkou radost, že jsme byli vybráni na testování nové Albi knihy. Doma již máme pěknou kolekci, ale materiály pro školy nám zatím zcela chyběly.

Osobně ráda vybírám většinu nákupů na internetu a tudíž jsem Albi knihu Prvouka viděla také pouze na fotografii. Trochu mě překvapilo, že se nejedná o klasickou pevnou knihu, ale spíše časopis. Po otevření ale musím zmínit, že stránky jsou pevné, jen je nutné dávat pozor, aby byla stránka dostatečně rovná (na podkladu) - tužka jinak nesnímá nahraný soubor.

Ihned po přijetí zásilky jsem nahrála soubor Prvouka a pustili jsme se do testování. Překvapil nás široký okruh témat, kde si vybere určitě každé dítě (Vesmír, Rodina, Příroda ale i Peníze, a další). Na druhou stranu je každému tématu věnována 1 dvoustrana, z čehož plyne i stručnost obsahu, odpovídající ale učivu prvních ročníků školy. Dceru překvapivě na první pohled nejvíce zaujalo školení první pomoci a sama si opakovala důležitá telefonní čísla. Krásné jsou i obrázky, jiný obrázek bych ocenila u lesních zvířat, kde nejsou fotografie ale roztomilá zvířátka (dětem nevadí). 

Knihu bych si určitě koupila i znovu. Zaujala i našeho předškoláka, který se pod vedením starši sestry (7 let) učil také. Doporučuji práci dětí s rodiči, o tématech si také popovídat, místy dítě nasměrovat, co by bylo vhodné ještě „oťukat“.  Dětem se líbí obrázky, ilustrace jsou snadno rozpoznatelné. Velmi oceňuji výchovnou hodnotu knihy, dokoupíme další knihy z řady.

0.0
Publikováno , přečteno 155x

Kategorie