Zobrazit přihlášovací formulář

Testování Albi Kouzelné čtení, Prvouka

Testování Albi Kouzelné čtení, Prvouka

Po rozbalení balíčku jsme nejprve znejistěli, že kniha nepřišla klasicky, jak ji od Kouzelného čtení známe, tedy s tvrdými stránkami. Brzy jsme ale pochopili, vždyť už nejde o knihu pro malé děti, Albi tentokrát myslelo na školáky, kteří už jsou v ohlížení knih zdatnější a navíc je kniha i lehčí do aktovky, když ji syn nesl do školy ukázat paní učitelce a spolužákům, kterým se chtěl pochlubit v kroužku malého badatele.

Kniha nás doma všechny pohltila a hodně bavila. Myslím, že každé dítko si vybere to, co ho baví z 15 témat, které kniha nabízí. A když si třeba někdo možná nevybere, tak se dozví nové informace, o kterých doposud neměl žádné tušení. Každé téma je zpracované na dvojstránce s povídáním, doplňujícími informacemi, zajímavostmi a klasickými kvízy. Myslím si, že dítko není informacemi přehlceno, vše se dobře poslouchá, skvěle zapamatovává a syn byl následně schopen dobře informace memorovat. Nejoblíbenějšími a u nás oblíbenými se opět staly kvízy, které fixují nabyté informace. Obrázky jednotlivých témat jsou poutavé, syna baví a hezky učivo provází a prohlubují znalosti.

Pozitiva, jakožto rodič, shledávám v tom, že sešit Prvouka shrnuje v jedné vazbě učivo 1. - 3. třídy. Ambiciózní děti se tak dokáží prokousat informacemi, které třeba nejsou v daném ročníku ani probírány a nasávají tak informace a dovednosti pro praktické život mnohem dřív, než se k nim dostanou ve škole. Na Prvouce je dobré to, že se dítě může vzdělávat jak samo, tak hezky ve spolupráci rodičů. Osobně si myslím, že je dobré čtení s dětmi přihlížet, syn občas potřeboval něco dovysvětlit, nebo se ujasnit v nových informacích, kterým třeba občas nerozuměl. Další plus vidím v příjemném namluvení a střídání mužského a ženského hlasu.

Negativa spatřuji v tom, že pořízení Albi knih není levnou záležitostí. My je sice dětem nakupujeme, řekla bych i ve velkém, ale vždy čekáme na narozeniny, svátky, Vánoce. Není to tak, že bych šla jen tak do knihkupectví a dle libosti knihy nakupovala, když jeden sešit/kniha stojí v průměru 500Kč. Nicméně tady platí, že se ALBI knihy oplatí dětem pořídit, protože mají přesah v tom, že děti baví a dokáží je nenásilnou formou něco nového i naučit.

Mnohokrát Vám děkujeme za možnost být součástí badatelů Kouzelných knih od Albi, moc si toho vážíme a jdeme dál nasávat to, co jsme v knize ještě neobjevily.

0.0
Publikováno , přečteno 170x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie