Zobrazit přihlášovací formulář

Recenze knihy Přírodověda z edice Kouzelné čtení

Recenze knihy Přírodověda z edice Kouzelné čtení

Když se dcera dozvěděla, že jsme byly vybrány pro testování interaktivní mluvící knihy od Albi, měla obrovskou radost. Každý den při cestě ze školy netrpělivě nahlížela do schránky, zda už zásilka dorazila. Albi tužku má již od roka a půl a doma máme celou řadu všech knih k ní. Většina z nich je ale určena spíše pro mladší děti, proto jsme uvítaly možnost vyzkoušet si tuto zábavnou učebnici.

Když nastal den "D" a knihu jsme s dcerou vybalily, trochu nás překvapilo, že má slabší stránky, než mají ostatní knihy, které doma máme. Jde ale přece jen už o knihy pro děti školou povinné, které na ně dají větší pozor.

Protože máme ještě starý model tužky, musely jsme stáhnout soubor ke knize ze stránek Albi do počítače, a následně ho nahrát do tužky. A pak už jsme se pustily do listování, poslouchání a vstřebávání nových informací. 

Kniha prošla opravdu důkladným testováním, dcera ji nepustila několik dní z ruky. Dozvěděla se v ní zábavnou a poutavou formou spoustu nových zajímavých informací, které se jí určitě budou hodit ve škole při studiu letos i v dalších ročnících. 

V interaktivní mluvicí knize Přírodověda. která je určena pro děti od 8 let a dle popisu shrnuje učivo pro 4. a 5. třídu, najdete patnáct kapitol. V nich děti kromě klasických témat, jako je nauka o zvířatech, rostlinách nebo o lidském těle, najdou i řadu různých zajímavostí, např. ze světa pod mikroskopem či z návštěvy ZOO.

Moc se nám líbilo, že se v této knize kombinují fotografie s ilustracemi a moderní grafikou, což děti rozhodně zaujme. Stejně jako u všech dalších knih z edice Kouzelné čtení si i v těchto učebnicích mohou děti získané znalosti prověřit formou kvízů, což je hodně baví. 

Všem milovníkům Albi tužky a rodičům či prarodičům malých školáků tuto knihu vřele doporučujeme. Teď před Vánoci to může být skvělý tip na dárek pod stromeček. My si určitě pořídíme i některou z dalších knih z této skvělé edice s názvem Chytrý školák.

0.0
Publikováno , přečteno 499x

Kategorie