Zobrazit přihlášovací formulář

Testování - Albi Science - Hlubiny naší země

Testování - Albi Science - Hlubiny naší země

Přebal krabice i návod jsou hezky zpracované - poutavé obrázky, zajímavé doplňující informace, stručně a jasně popsány jednotlivé pokusy. 

Jednotlivé části sady jsou v krabice volně ložené, tj. nejsou umístěné v nějakém blistru, takže se při manipulaci s krabicí přesouvají a to působí trochu lacinějším dojmem, resp. jako by v krabici bylo málo věcí. 

Uvnitř najdete sádrový odlitek, 1 pytlíček sádry, plastovou formičku na sádrové odlitky fosílií, plastovou formičku na pokusy, malý kompas, malé lžičky, malé barvičky, pipetu, kádinku, štěteček, lakmusové papírky, dřevěnou tyčku, jedlou sodu a kyselinu citronovou, dětskou vstupenku do Dinoparku. Za nás by tam měl být určitě ještě 1 pytlík sádry (nelze tak provést oba sádrové výrobky zmíněné v návodu), určitě kladívko (s tyčkou nelze sádrový odlitek moc dobře rozbíjet) a ideálně i nůžky. Dále budete potřebovat novinový či letákový papír, nádobu na sádru (kterou lze zničit).

Syn se jako první pustil do rozbíjení sádrového bloku, v kterém postupně odhalil plastové kosti dinosaura, kterého si poté složil (v noci po nasvícení lehce zeleně svítí) a také 4 malé kamínky "drahokamy". Sádra jde rozbíjet poměrně obtížně, museli jsme přidat i kladívko. Taktéž je třeba počítat s tím, že je to dost hlučné a kolem bude nepořádek. Ale radost z toho měl. 

Dále zkusil pokusy s "lávovou bombou", což je smíchání sody a kys. citronové, s kapkou vody. Při přilévání vody pak směs šumí. Od toho bych čekala trochu více. Resp. domnívám se, že pro takto větší děti už by sada mohla obsahovat trochu jiné chemické látky pro větší pokusy.

 

Při testech jsme využili i lakmusové papírky. Testoval zásadité a kyselé prostředí, nejen na vzorcích ze sady, ale na různých věcech v domácnosti. 

V neposlední řadě syna zaujala výroba fosílií ze sádry, tvrdnutí sádry 4h je zkouška trpělivosti. Výsledek se pak podařilo vyklopit a nabarvit. Bohužel je v návodu zmíněn i druhý pokus - otisk fosílie - který však nelze vyrobit, aniž byste neběželi do drogerie pro další balení sádry.

 

V balení mohla být nějaká látka na výrobu krystalů. Nestálo by to o moc více a udělalo by to jistě větší radost, než malinké vyschlé loužičky na talířku, vytvořené pomocí tekutiny z kys. citronové a sody. 

Celkově se sada synovi líbila a zabavila ho. Doporučili bychom však spíše pro nižší věkovou kategorii, max. do 10let. 

0.0
Publikováno , přečteno 483x

Kategorie