Zobrazit přihlášovací formulář

Testování hrací sady Záhadný vesmír

Testování hrací sady Záhadný vesmír

Jsme moc rádi, že jsme dostali možnost vyzkoušet hru s vesmírnými pokusy a to zrovna v době, kdy dcera (která má moc ráda vše kolem vesmíru) byla nemocná, což jsem měla trošku obavu, ale pokusy předčily očekávání! Dcera se i v nemoci zabavila na hodně dlouhou dobu! Naprosto skvělé! 

Už velká krabice slibovala zábavu, dceři se moc líbí a nemohla se dočkat, až ji otevře. Balení je moc pěkné a na zadní straně přehledný popis balení. Uvnitř se nachází velká spousta materiálu pro různé pokusy, ale nejde jen o práci, ale také o hodně zábavy - hned se nám nejvíce líbila baterka s promítačkou v jednom - můžete si vyměnit kotoučky a promítat různé obrázky - planety, mlhoviny no a to nejen doma za tmy, které je teď v zimě hodně, ale dobře dítě zabaví i v autě, při delší jízdě nebo čekání, to jsem hodně ocenila, zrovna jsme čekali 25 minut v zácpě...nejdřív jsem si myslela, že na tohle je už velká, ale naopak, zábava skvělá :-). 

V balení je spousta částí a hlavně velmi pěkně přehledný návod, fakt dobrý text, podle kterého se dá jednoduše postupovat, já jako rodič jsem nemusela vůbec pomáhat :-) a mohla jsem vařit :-). Navíc návod slouží i jako vysvětlení např. k fázím měsíce, různých souhvězdí, ohledně černých děr,...a nakonec obsahuje i tabulky, do kterých se zapisují výsledky pokusů. 

A pokusy? Např. úžasná věc - pás, na který se píše vzdálenost jednotlivých planet, na ně se pak přilepí planety a pěkně si tím nejen vyzdobíte pokojíček (balení obsahuje i lepítka, která nepoškodí stěnu), ale také se hned názorně vidí, jak jsou které planety velké a daleko od sebe - i do školy na výuku naprosto perfektní pro názornost. 

Další pokus s gravitací - kyvadlem a pískem - zase dcera sestavila naprosto sama a jen podle návodu. 

Sádrový odlitek měsíčního kráteru dělali společně s tatínkem :-), v balení byla sádra, formička, míchátko, odměrka, naprosto všechno po ruce a krásně nám kráter vyšel :-), teď už jen stačí namalovat no a můžeme ho dát i někomu třeba k vánocům :-). 

Mlhovina 3D - krásně barevně vyvedené a lehké na složení - tedy i pro mladší děti moc dobré.

Moc se mi líbilo, že se nejedná jen o jednorázovou zábavu, ale třeba pokus se stínem kuličky podle dopadu denního světla, je super, protože dítě tak dostane pravidelný úkol každý den ve stejnou hodinu zakreslit stín - a zase se vlastně úplně jednoduše učí, jak se posouvá den. 

A oceňuji materiály, ze kterých jsou věci na pokusy vyrobeny - planety z tvrdšího kartonu, nejedná se o žádné levné materiály, ale fakt kvalita, to jsem byla ráda.

Celkově se mi hodně líbilo, že se jedná o hru s poučením na delší dobu, že do sebe dítě dostane zábavnou formou vědomosti, které se mu budou hodit ve škole. Hra je vhodná pro více dětí, ale i jen pro jednoho, zabaví se tím úplně samostatně. Navíc hra není jen pro "vesmírné" nadšence, ale i pro ostatní děti. My si plánujeme i udělat předváděčku ve škole pro spolužáky :-). 

Moc děkujeme a těšíme se na další pokusy!

0.0
Publikováno , přečteno 525x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie