Zobrazit přihlášovací formulář

Jak skladovat Vánoční osvětlení

Jak skladovat Vánoční osvětlení

Vánoční osvětlení je skvělá možnost, jak dostat do vánoční atmosféry sebe i všechny okolo. Používáme je nejen na stromeček, ale například i na okna, okolo dveří a do venkovních prostor. Každý, kdo vánoční osvětlení skladuje ale moc dobře víc, jak může být jeho rozmotávání otravná práce, která někdy dokonce vede k jeho poškození. Proto Vám popíšu pár možností, jak jednoduše vánoční osvětlení skladovat tak, aby se zabránilo jeho zamotání a nemuseli jste si přístí rok kazit předvánoční náladu.

Metoda 1:

Uřežte kus kartonu do tvaru obdélníku. Ideální bude velikost okolo 15 x 30 cm, ale pokud bude o něco větší, nebo menší, pak se samozřejmě nic neděje. Vybírejte spíše tvrdší a pevnější kus papíru. Následně udělejte zářez na kraji některé dlouhé strany lepenky tak, aby šel do něj zastrčit jeden konec vánočního osvětlení. Do tohoto zářezu umístěte jeden konec řetězu a celou jeho délku naviňte na karton pokud možno spirálově vedle sebe. V místě konce osvětlení udělejte další zářez a zasuňte druhý konec osvětlení do něj stejně tak, jako jste to udělali s prvním koncem. Ideální je osvětlení ještě zabalit například do hedvábného papíru (jedna nebo dvě vrstvy, který je ochrání před poškozením během roku.

Metoda 2:

Vezměte prázdnou plechovku od Pringles, nebo podobnou tubu z tvrdšího papíru. Určitě pořádně vypláchněte vnitřek- ani ne kvůli ochraně světel, ale aby zbytky brambůrek nepřilákaly myši a podobnou havěť. Celá záležitost je velmi podobná jako v prvním případě- napřed udělejte v horní části plechovky zářez, do něj umístěte jeden konec osvětlení a následně jej začněte omotávat kolem trubky. Podle délky můžete buď navinout celé vánoční osvětlení jedním směrem, případně se opět vrátit zpět k víku tuby. Na této straně opět vytvořte zářez a do něj usaďte druhý konec osvětlení. Následně tubu přiklopte víčkem, které zajistí, že konce nevypadnou a vánoční osvětlení se během skladování nerozmotá. Podobně jako v prvním případě doporučuji celé osvětlení následně omotat jednou nebo dvěma vrstvami hedvábného papíru, případně starší textilií. Toto platí hlavně v případech, kdy budete osvětlení skladovat s dalšími položkami.

0.0
Publikováno , přečteno 2630x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie