Zobrazit přihlášovací formulář

Peklo nebo život

Peklo nebo život

 Když jsem sledovala v České televizi seriál “Smysl pro tumor”, netušila jsem, že za pár dní se stanu i já součástí tohoto pekla.

     Aby bylo jasné hned na začátku, patřím k lidem, kteří nezanedbávají preventivní prohlídky, ba naopak ještě chodím na dobrovolné prohlídky, které nejsou hrazené zdravotní pojišťovnou. Mezi ně patří i ultrazvuk prsou, kam se sestrou pravidelně chodím již od 35. roku svého života.

     Jednoho dne jsem si nahmatala v prsu bulku, v první chvíli jsem si myslela, že se mi to zdá, ale ona tam opravdu byla a byla skutečná. Vzpomněla jsem si, že jsem se nedávno do prsu uhodila a dost silně, bolelo mě to.

     Nelenila jsem a hned jsem se objednala na ultrazvuk, nejrychlejší způsob, jak se tam dostat, bylo samoplátcovství. Každý mě utěšoval, že to určitě nic nebude. (od poslední návštěvy uběhl zhruba 1 rok).

     Na ultrazvuk jsem čekala pouhých 5 dní, pro mě nesnesitelně dlouhých pět dní. V hlavě se vám hodní spousta myšlenek. Co když mám rakovinu? Co bude? Znala jsem to jen z vyprávění, z médií, nebylo mi moc dobře na duši. Co bude s rodinou? S mým obchůdkem? 15 let budování mojí firmy bylo náhle v trapu. Kladete si stále otázky: “Proč zrovna já?” “Jak to řeknu dětem?”

     Než nastal ten den D, v hlavě jsem to měla už srovnané. Věděla jsem, že kdyby náhodou...., musím za každou cenu bojovat!

     Se vztyčenou hlavou jsem se vydala na ultrazvuk a připravená již na vše. Paní doktorka se netvářila, že by to bylo z úrazu a najednou začala mluvit o dvou ložiscích. Řekla mi, že musím na biopsii. Zatmělo se mi před očima. Biopsie? To znám z vyprávění od maminky, které dělali biopsii před 30. lety, prý to bylo strašné, má to v živé paměti do dneška. Paní doktorka mě uklidnila, že se to umrtvuje a dělá pod ultrazvukem. A měla pravdu, nebolelo mě to, nic to nebylo, brali mi 12 vzorků, z jednoho místa se berou 4 vzorky. Vzali mi tedy z uzliny, která se jim nezdála, prý pro jistotu a potom z těch 2 ložisek. Biopsie se dá tedy v klidu zvládnout. Doktoři s vámi nemluví způsobem, že to může být dobré, že biopsie ještě nic neznamená. Hovoří s vámi s tím, že vás připravují na nejhorší možnou situaci. Naději vám prostě nedají.

     Musela jsem tedy už dopředu připravit, jak dál..... jak dál s domácností, ...... tak o tu jedinou jsem se nebála, protože moji kluci zastanou všechny práce, od úklidu, praní až po vaření. Horší to bylo s mým obchůdkem. Jako podnikatel nemáte nárok na nemocenskou, pokud se nepřihlásíte k nemocenskému pojištění a jako řada podnikatelů, nepřemýšlíte, že by se vám krásného dne něco mohlo přihodit, co vás vyhodí z normálního života, odřízne od příjmu. Pokud nemáte neschopenku, musíte dál platit sociální a zdravotní pojištění, které bohužel letos o dost stouplo. Nemocenskou jsem tedy rychle napravila přihlášením se k pojištění.

     A potom už jen čekáte dlouhých 14 dní na výsledky. Najednou se octnete před bílými lékařskými dveřmi a už jen čekáte, až se dveře otevřou a zavolají vaše jméno. Ze dveří vychází ženy, díváte se jim do očí a hned víte, jaký osud je potkal. Některé oči jsou uplakané, jiné veselé. Jaké budou ty moje oči, až vyjdu? Stiknu zuby, ne, já nebudu plakat, já se s tím poperu.....Jakmile si můj lékař začal sepisovat rodinou anamnézu, chtěl abych se vyslékla, aby si to mohl prohlédnout a vůbec neříkal výsledky, bylo mi to najednou jasné, jaké výsledky budou. Ano, nespletla jsem se, jsou pozitivní. Stisknu zuby, ne, já nebudu plakat, budu bojovat.

     Jsem teprve na začátku, ale už vím, že mám nad sebou Anděla strážného, když jsem se do prsa uhodila, někdo tam nahoře chtěl, abych se o něho začala prostě zajímat. Dnes již vím, že uzlina je v pořádku, nádor tam není a také už vím, že jsem přišla včas.

     Rodinu jsem si nechala záměrně až nakonec. TO JSOU MOJE ZLATÍČKA, BEZ NICH BYCH TO NEZVLÁDLA, JSOU PRO MĚ OBROVSKÝM TAHOUNEM. TAHOUNEM K ŽIVOTU, KTERÝ CHCI ZASE NORMÁLNĚ ŽÍT.

     Vysílám k rakovině svoje pozitivní myšlení a čekám, až pochopí, že se spletla a narazila na nesprávného člověka, protože JÁ jí nic zadarmo NEDÁM!

     V současné době mám po čtvrté chemoterapii a zatím to zvládám dobře.

0.0
Publikováno , přečteno 212x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie