Zobrazit přihlášovací formulář

Nikdy není pozdě začít

Nikdy není pozdě začít

MOTIVACE

Motivace s odhodláním musí jít ruku v ruce ,aby jste dosáhli nějakého cíle.Jak si najít nějakou motivaci nechám na vás,určitě jako v mém případě nebude jedna. Zdraví To by měla být ta nejdůležitější motivace.V mém případě mne nakoply problémy se zážíváním a také žlučník. Po odběru krve to byl šok v podobě čísla cholesterolu 8,2. Paní doktorka už psala recept na tolik probírané statiny ,tedy léky na cholesterol, ale jelikož nejsem příznivcem těchto léků ,jsem je odmítla s tím,že si s cholesterolem poradím jinak.Téměř uraženě mě sdělila ,že při této hodnotě to jinak nejde.A světe div se ...na kontrole za 3 měsíce byla hladina 6,2 a za další 4 tedy normal.Měla jsem se s ní vsadit,ale už ji nezajímalo jak jsem toho dosáhla. Změna jídelníčku,pravidelná strava,cvičení,žádný alkohol a šikovné doplnˇky. Stačil klasický rybí tuk a lecitin .

Nyní už asi půl roku jsem najela na chorellu a spirulinu a spolu správným jídlem, problémy se zažíváním a cholesterolem zmizely. Zmenšit konfekční velikost. Budete se mnou souhlasit,že každá žena je marnivá a věřte,že pokud zmenšíte konfekční velkost budete muset nakupovat.Ovšem tentokrát s radostí a daleko větší marnivostí.Mou motivací byly hodně,ale hodně drahé džíny.Cíl byl do1|2 roku se zbavit 12kg a budou moje.Jo jo jsou ....kdyby manžel věděl kolik stály.trefil by ho šlak. Vidět svoje břišní svaly. Vím,že je to pro mnoho z vás velký problém,ale nic není nemožné.80% břicha dělá strava né cvičení.V mém případě po shození 12 kilo byla místo břicha propadlá díra a o to více vylezlé pánevní kosti.Zas až tak pěkný pohled to nebyl.Tak jo ,musí se cvičit.A světe div se ...za měsíc se už rýsovaly a tedˇ po půl roce tam zase jsou. Problémy s páteří. Ano, páteř je můj hlavni nepřítel.Hází mi neustále klacky pod nohy,ale zatím nevyhrává je to nerozhodně.Pokud máte problémy s páteří nevymlouvat se najít způsob jak alesponˇ trochu zapojit pohyb do každodeního života a cvičit a cvičit a cvičit.Určitě vám příště písnu jak na to. Kvůli manželovi,partnerovi. Tady pozor...bylo to myšleno spíše s nadsázkou,protože jestli se odhodláte se sebou něco udělat ,děláte to především pro sebe.V mém případě je mi manžel oporou a sparing partnerem a tedˇ upřimně ,velmi opravdu velmi se mu líbí moje staronové tělo.Neustále chválí a chválí...Ne,že by mě neměl rád s 12kg navíc,ale tedˇ je to fakt lepší.

Nepřítel č.1 BÍLÝ CUKR Je to velký problém je všude a někde dobře zamaskován ,takže si obyčejný člověk ani neuvědomí kolik ho za den konzumujeme a tím myslím v potravě né tím ,že s jím sladíme. Co je to glykemický index? Glykemický index udává rychlost využití glukózy z určité potraviny, v tomto případě z různých druhů sladidel. Sladidla s velkým množstvím jednoduchých cukrů (bílý cukr, přírodní tmavý cukr) zvedají velmi rychle hladinu cukru v krvi, tedy mají vysoký glykemický index: med některé cereálie některá piva solené brambůrky Šetrnější jsou sladidla obsahující složité cukry, jako je např. rýžový slad nebo sirup z agáve. Potraviny s nízkým glykemickým indexem zvedají hladinu cukru pomalu a postupně, jsou vhodné pro diabetiky: ovoce zelenina ořechy tmavá rýže tmavý chLéb Bílý neboli rafinovaný cukr je pro naše tělo nejméně přínosný především kvůli způsobu zpracování, při kterém ztrácí naprostou většinu živin, minerálů a vitamínů, které bychom z něj mohli využít. K takto nešetrně zpracovaným potravinám se řadí např. i bílá mouka nebo rýže. Při velké spotřebě bílého cukru a dalších takto upravených potravin ochuzujeme svůj organismus kromě jiného zejména o vápník, důležitý pro stavbu kostí a zdraví zubů. I proto je cukru přisuzován velký podíl na vzniku zubních kazů, nebo také osteoporózy – poruchy struktury kostí. Další negativní důsledky vysoké konzumace bílého cukru: zvýšení hladiny cukru v krvi ztráta vitaminu B, vápníku a hořčíku špatný vliv na funkci imunitního systému přispívá k obezitě zvyšuje krevní tlak zvyšuje hladinu adrenalinu, což může vést k podrážděnosti nebo hyperaktivitě přírodní cukr však nemusí být za všech okolností zdravější. Opět záleží na způsobu jeho zpracování, není-li uměle přibarvován apod. Tmavý třtinový cukr – např. melasový cukr – si zachovává mnohem více vápníku a hořčíku než třtinový cukr světlejší. Doporučována je také sušená třtinová šťáva – obsahuje množství živin a nezvyšuje tak rapidně hladinu cukru v krvi. Umělá sladidla Kdo spoléhá na “zdravější“ konzumaci potravin a výrobků s umělými sladidly, bohužel sám sobě neprospívá tak, jak si myslí. Testování umělých sladidel nepřináší nijak potěšující výsledky, i když názory odborníků nejsou jednoznačné. Rozhodně nejsou umělá sladidla vhodná pro děti, těhotné nebo kojící matky, nebo osoby se sklonem k různým potravinovým alergiím. Je také nutné pečlivě číst etikety na výrobcích, které běžně kupujeme a o jejichž možných škodlivinách nemáme zdání. Pozor především na různé light výrobky nebo výrobky "bez cukru", obsahující právě obvykle velké množství umělých sladidel. Jsou hojně zastoupená i v nejrůznějších nápojích, majonézách, sladkostech, nízkotučných jogurtech, ale i v cereáliích nebo v nejrůznějších dochucovadlech, jako je kečup nebo hořčice. Jak jsem to vyřešila já osobně.Bílý cukr se u nás k slazení nepoužívá.Střídám palmový cukr s melasovým třtinovým.Na přípravu desertů stévii a hroznový.A jinak si dělám svůj med pampeliškový,bezový a lipový .Do medu používám samozřejmě zdravou alternativu cukru.Ano,je tím pádem řidší,ale do jogurtu do čaje na moučníky to vůbec nevadí. Tak to byl přímo úhlavní nepřítel .Je jen na vás zda si najdete nějakou zdravější alternativu nejen pro vaše zdraví,ale i zdraví vašich blízkých.

Příště nepřítel č.2 Bílá mouka Jezte zdravěji,málo a častěji.Najděte a nastavte si svoji chvilku pohybu.Vynechte to co k zdravému životnímu stylu nepatří.Výsledky se dostaví.

Nikdy není pozdě začít.Držím palce. Vaše J.

1.0
Publikováno , přečteno 1130x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie