Zobrazit přihlášovací formulář

Nikdy není pozdě začít

Nikdy není pozdě začít

Tak jsem zase tady,připravená na daší povídání.Na přání admina  se vám budu věnovat srozumitelnější formou,protože téma je prý zajímavé a bylo by škoda v něm nepokračovat.Takže již nekopíruji ze svého webu,ale věnuji se přímo vám těhulky,maminy,babičky...

                                                  Minule jsem vás ještě neseznámila s jednou velmi zdraví prospěšnou potravinou a to je CIZRNA.Někdo ji zná někdo ji v obchodě automaticky přejde.

 

                                                            Co s cizrnou v kuchyni.

                                       Po namočení (cca 10–15 hodin) vařte 45–50 minut v papiňáku nebo 2–3 hodiny v obyčejném hrnci (zkoušejte, dokud nezměkne). Má pak oříškovo-kaštanovou chuť, a pokud ji uvaříte doměkka, získá dokonalou máslovou strukturu. Proto je výborná nejen samotná v salátech, ale i rozmixovaná do krémových omáček, polévek či pomazánek, radí Hana Zemanová, autorka BioAbecedáře. Co obsahuje: Cizrna má zastoupení téměř všech vitamínů a minerálních látek. Obsahuje hodně železa (více než jiné druhy luštěnin), ale i vápník, hořčík, draslík a mangan. Má vysoký obsah zdravých tuků a vlákniny. Co dokáže: Cizrnu lze použít v prevenci i terapii civilizačních onemocnění (od kardiovaskulárních chorob a snižování cholesterolu přes obezitu, zácpu až po rakovinu tlustého střeva). Udržuje jemnou a pevnou pokožku. Je výborným zdrojem rostlinných bílkovin. 

                                                            A nyní k dalšímu nepříteli našeho zdraví a to je sůl.Bohužel v dnešní době se solí hodně a mělo by se přiměřeně.Bez soli se ,ale vaření neobejde alesponˇ u mne,ale

běžná kuchynská sůl je pro lidský organismus toxická,agresivní a škodlivá

, jelikož se s ní tělo velice těžce vyrovnává. Následky konzumace této soli mohou být různé, ale nejčastěji se vyskytují edémy, celulitida, artróza, artritida, dna a v neposlední řadě také tvorba ledvinových a žlučníkových kamenů.

                                                          Co s tím.U nás doma se solí už jen zdravějšímy alternativami.

Kamenná sůl nejčastěji se jedná o rakouskou sůl je rozhodně lepší než klasická jedlá kuchyňská sůl sehnat ji bez chemických úprav je velmi těžké Mořská sůl je také vhodnější než běžná jedlá kuchyňská sůl opět se sůl neobejde bez čištění, protože moře jsou stále více znečistěná Krystalická sůl - himálajská jde o nejvhodnější sůl snadno se vstřebává, a pokud jde o přebytky, tělo je schopno je bez problémů a vedlejších účinků vyloučit obsahuje minerály a stopové prvky (vápník, draslík, hořčík, jód, zinek, železo), které působí jako antioxidanty a dodávají tělu energii himálajská sůl je na trhu v několika podobách - ať už jako jedlá sůl, sůl v krystalech na přípravu solanky, sůl koupelová nebo též ve formě solných lamp a v neposlední řadě také léčivých solných jeskyní nevýhodou himálajské soli je její vyšší cena.

                                                               A než se dostaneme k té lenosti a jak s ní zatočit si zrekapitulujeme to co je potřebné vědět nežli se pustíme do zdraví prospěšného stravování,které je samo o sobě zárukou ,že jdou kila dolů a když  přidáte nějaký pohyb máte vyhráno.

                                    Pár pravidel,která se nám musí dostat do krve.

   Nedržíme dietu.Jíme každé 2hodiny ,nejdéle po 3hodinách.5 až 6 jídel za den.

 

  1.Snídáme do hodiny od probuzení

Proč?.Protože musíme nastartovat organismus a správné spalování.

  2.Svačíme.

Kdo vynechává svačiny nebude hubnout,protože dostane žravou a při obědě do sebe nahází velkou porci všeho ,aby zahnal hlad.

  3.Hlavní jídlo je oběd

   I když je to čas kdy se můžeme nadlábnou.Jíme zdravě a poloviční porce nežli doposud.Já jsem to vyřešila menším talířem a abych se naučila jíst pomaleji a né to do sebe bagrem naházela,jsem začala jíst čajovou lžičkou a příborem po dítěti,Funguje to .Naučila jsem se jíst pomalu a najednou mě porce na malém talíři úplně zasytila.

 4.Večeříme 3 hodiny před tím než sebou práskneme do postele.

    Večeře by měla být lehčí nežli oběd.Na noc se nepředspáváme,ale ani nehladovíme.

 5.Alkohol do prvních min.2měsíců naší proměny nepatří.

    Potom si můžeme povolit pokud se chceme držet zdravého životního stylu jednou týdně střiček,bublinky,ale pouze brut tedy suché s co nejméně přítomným cukrem.

  6.Najdeme a nastavíme si svůj způsob pohybu min.3 až 5dní v týdnu.

     Čas si na to najdeme.Při čučení na Ulici nebo podobné nekonečné seriály můžeme cvičit a nebo při reklamách.Můj oblíbený pořad na cvičení byl Extrémní proměny ,druhá šance na život s mým oblíbencem Chrisem Powellem.To jsou pořady,které vás přinutí cvičit,i když lenost,nečinnost a zahálčivost ve vaší hlavě sklonˇují slovo gauč.

     Tak jo nastavte RESTART  a jde se na to.Nikam nepospíchat trpělivost,disciplína,vytrvalost a hlavně odhodlání se tedˇ musí usadit ve vaší hlavě.

      Příště se už začneme pomalu hýbat.Jak a kdy a co  je dobrý na zadek co na břicho co na ruce a na nohy je nejlépší bez pocení ve fitku vám určitě přiblížím, tak jak to pomohlo mě.

                                                             Tak se mějte a až na sousedku ,kamarádku nebo kolegyni vyšpulíte svůj pevný zadeček a pod tričkem se vám budou rýsovat břišáky tak si myslím,že jejich průpovidka,že jsou spokojené ve svém kredencovitém těle,protože oni se přece nebudou vzdávat obžerství a pohodlnosti,nebude zas tak pravdivá.

Nechceme být jen šik,sexy,hubené....chceme být zdravé,plné energie a fit nejen pro své partnery,ale i děti.

                                                            Držím palce.

                                                                   Vaše J.

 

 

 

 

 

 

 

1.0
Publikováno , přečteno 2687x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie