Zobrazit přihlášovací formulář

Nikdy není pozdě začít

Nikdy není pozdě začít

KDYŽ NÁM NAŠE PLÁNY HATÍ..MAMINKA,TCHÝNĚ,KAMARÁDI ČI VEPŘI BOUBELATÍ.

Jak na to ,když už jste si v hlavě srovnali priority,o kterých ještě většina ostatních ani neví,že existují. Vy ,ale chcete  být zase ve formě

Být bubenější,zdravější,lehčí,ohebnější,sebevědomější...

Všichni jsme,ale stále pod nějakým tlakem.Určitě se většina z vás pozná v některé situaci nebo i ve všech, kdy jste opravdu neodolali a rezignovali.

Tak se na to podíváme....co s tím,když nastane problém v podobě..

. Stravy naší maminky,která jak jinak ,to myslí s námi jenom dobře.

Tchýně.Ta to s námi nemusí myslet zas až tak dobře,ale nechceme ji urazit a nebo co více poštvat proti sobě.

Kamarádi.Věční prudiči a hecíři,kteří než ,aby se zamysleli sami nad sebou a svým životním stylem nám budou házet klacky pod nohy.

Večeře s partnerem.

Domácí zabíjačka.

S maminkou to bude asi nejjednodušší,protože to s vámi myslí dobře a když ji vysvětlíme kam směřujeme rychle se přizpůsobí a příště už pro vás bude mít při návštěvě nebo rodinné oslavě nachystaného něco v souladu s vaším stravovacím režimem.

S tchýní pokud máte takovou jako já, to bude složitější.Přesto,ale věřím a doufám,že většinou máte ty rozumnější a chápavější. Pokud tomu tak není i přesto se musíte naučit říkat ne. Vím,že se to lehce říká než provede,ale prostě to jinak nejde i kdyby jste museli zakročit razantněji.Je to vaše volba,vaše zdraví,váš životní styl. A věřte,že vím o čem mluvím.Před 2 roky jsem začala se svojí proměnou a dodnes to tchýně nechápe.Při každé návštěvě slyším neustále buď,že jsem moc hubená nebo kolik vážím nebo co vlastně jím a neustále přede mnou přistávají talíře se zákusky,štrůdlem,buchtou s krémem z pom.másla tu absolutně nesnáším,chlebíčky,párky,cukrovím,poháry z nanukáče aj....

To samé a velmi neodbytným způsobem nutí i mému manželovi ,protože se jí zdá pohublý a naší dceři,která prý musí jíst,protože je ve vývinu .

Takže potom co jsem při poslední návštěvě pod stolem kopala do dcery,když ji na talíři přistál druhý věneček,který už pak nechtěla a nenápadně přistál na talíři u manžela ,který už také valil oči,protože právě dojedl špičku,ale aby maminku nerozhněval sežral i ten věneček.

Jakmile zjistila tchýně,že má dítě prázdný talíř už tam přistály dvě nohy párku a po párku by mohl být ještě pohár ...aj.

A to už jsem zakročila nehledě na následky.Omezila jsem návštěvy u tchýně.Jest li to pomohlo.Na chvíli.Když přijedu za půl roku je to stále to samé.Když minulý týden řekla mému 94 kilovému manželovi,že se jí zdá pohublý psychicky jsem to nevydržela. Poslala jsem ji fotky nás obou,ty které mám i na facebooku i mimibazaru s komentářem,že ne všichni lidé co nevypadají jako panáček Michelin musejí být zákonitě pohublí.

Čekám na reakci ještě žádná neproběhla.

Problém totiž není ve mě.Já mám kolem sebe lidi,kteří se snaží alespoň nějakým způsobem dodržovat zdravý životní styl.Ona je bohužel obklopena lidmi a zbývajícímy členy rodiny ,kteří svoje svaly nikdy neviděli a myslí si,že jejich životní styl je vpořádku.

Ten samý a možná horší případ jsou naši kamarádi a přátelé.Pokud budete chtít stále navštěvovat zábavy,diskotéky,párty musíte připbrzdit a opravdu se držet pravudel jinak žádného cíle nedosáhnete.Probudit své sebevědomí a přesvědčit je,aby dodržovali vaše pravidla.

Proč alkohol ne je jasné, mnoho kalorií a ještě chutě,které při konzumaci vznikají.

.A příklad ze života.Můj tatík nevím sice z jakého popudu,ale na měsíc zcela přestal pít alkohol.Pil jen vodu nebo vodu s citronem.Za 5 neděl zhubl 5 kilo nejen tím,že nepil alkohol,ale tím,že pak nevymetal ledničku a špajz jak říká babička

.Není to jen příklad z mého života,pokud vím takhle nějak začal fungovat Fanánek a zpěvačka Debbi , Mimo jiné měl Fanánek rozumného výž,poradce ,který po nějakém měsíci restartu zavedl Fanánkovi jeden den v týdnu hříchů.Já jsem to u sebe zavedla po 3 měsících a věřte,že jsem zjistila ,že zákusky,nanuky,sušenky,řízky,bramb.salát,bůček,salámy,bílé pečivo,alkohol,chipsy,hranolky.....k životu vůbec nepotřebuji.Ba naopak bylo mi po něčem takovém vždy těžko a zle .

Po dvou letech si jen zřídka pochutnám na kvalitním Chardonnay nebo sektu.Zjistila jsem,že život je mnohem příjemnější bez opic a poopičních stavů,přejídání se a konzumováním těžkých nezdravých potravin.

Jen malý příklad kalorií. Kolik aktivity potřebuje tělo na odbourání alkoholu    3 půllitry "desítky" (1 950 kJ) = 1 hodina intenzivního plavání 2 velké panáky rumu (720 kJ) = 1 hodina jízdy na kole/rotopedu 2 panáky (50 ml) skotské whisky (996 kJ) = 30 minut běhu 3 sklenky (2 dcl) sladkého bílého vína (1 920 kJ) = 1 hodina chůze v terénu 2 sklenky (3 dcl) mojita (1 788 kJ) = 1 hodina fotbalu

.Pokukujete-li teď po tvrdém alkoholu, který obvykle nekonzumujeme v takovém množství, nevybrali jste si dobrý směr. Panák ginu se chlubí 120 kaloriemi, rum, vodka či whisky 98 kaloriemi, o cukrem napěchovaném koňaku nemluvě. "Snažíme-li se o snížení hmotnosti, měli bychom tvrdý alkohol z jídelníčku nekompromisně vyloučit

O to více platí NAUČIT SE ŘÍKAT NE.

Co se týká večeře s partnerem v restaurací jde určitě bez problému vybrat něco lehčího,záleží to zase jenom na nás.Myslím,že se dnes i v restauraci dá najíst zdravěji bez hranolků,kroket a amer.brambor.

A co když jste z vesnice anebo budete pozvaní na domácí zabíjačku.

Zabíjačka by měla být TABU,ale když si dáte kolečko libové tlačenky nebo kousek libového ovárku ,tak na tom  budete pořád lépe než s  dietou v prášku.Nesmíte ovšem sníst čtvrt prasete.To by  ty vyhlídlé šatičky,džíny nebo plavky vám ještě dlouho neříkaly pane.

.Jedině pokud by jste si dali jitrnice co svět neviděl

.K vepřovému masu se ještě dostaneme,ale pokud vepřové ano, tak omezit a jen libové.

Co závěrem.

Pokud jste už vykročili správným krokem nenechte se od nikoho svést a vrátit o krok zpět.Děláte to pro sebe. Jelikož je nastupuji do nové práce a nebudu mít čas na web,facebook,blog a blog tady je tedy toto poslední příspěvek,protože mi v únoru končí členství a nebudu ho prodlužovat.Takže pokud se budete chtít dozvědět další věci budu udržovat jen svůj blog a facebook musím také totiž cvičit.Příště doplňky,které fungují,když cvičíme a pak jak to je s hubnutím ve stresu a třeba přibíráním,když přestaneme kouřit

.Mějte se a děkuji za pozornost.Vaše J.

3.0
Publikováno , přečteno 4035x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

MASENECKA 5. 2. 2016, 8:50
:-)

Kategorie