Zobrazit přihlášovací formulář

5 pravidel, jak udržet váš podnikatelský záměr při životě

5 pravidel, jak udržet váš  podnikatelský záměr při životě

Ať už jste na mateřské nebo se vám rodí nová myšlenka v hlavě, hlavní je ji udržet. Znáte ty zákeřné myšlenky: Nemá to cenu! Nevyjde to! Jistota je jistota! Už to dělá někdo jiný! Nemám na to!
Byla by škoda tuto chuť opět ztratit v koloběhu všedního dne, pod tlakem okolí nebo vašich negativních myšlenek. Proto vám doporučuji pět základních pravidel, které vaše nápady udrží při životě:
•    Nepřestávejte přemýšlet o tom, v čem byste mohli být, nebo jste dobří. Vzpomeňte si na své sny, nebojte se i těch nejodvážnějších. Pokud vás napadají nové myšlenky a možnosti, hned si je zapište. Tyto nápady, pokud jsou pro vás po pár dnech přijatelné, dále rozvíjejte – notebook nebo klasická tužka a papír nutně k ruce.

•    Stýkejte se s lidmi a získávejte kontakty. Sdílejte své nápady se svými blízkými. Mohlo by se zdát, že člověk si musí chránit „to své“, aby o to nepřišel. Opak je pravdou. Vzájemné propojování a předávání si zkušeností, vám pomohou utříbit si myšlenky a promyslet si vaše pochybnosti. Lidé vás pak mohou podpořit nečekaným nápadem, pomocnou rukou nebo důležitým kontaktem.

•    Zjistěte si o vašem nápadu více informací. Je dobré si udělat obrázek o poptávce, ale také nabídce v daném odvětví. Zjistěte si, kdo je vaše potencionální konkurence, jaká je dostupnost surovin, materiálu aj. Velmi užitečné je, zjistit si, zda existují nějaké formy podpory např. od státu, soukromých organizací, kterých by se dalo využít (finanční podporu, rekvalifikační kurzy, poradenství atd.).

•    Využívejte nové formy sdílení. V posledních letech se rozmohly po celé ČR sdílené kanceláře, kde máte klid na práci, získáte nové přátele, nové kontakty a informace. Maminky mohou navštěvovat tyto zařízení s miniškolkou, kde se zkušený tým postará i o nejmenší. S klidem v duši se tak můžete soustředit na svůj podnikatelský záměr, nebo získat cenné informace.

•    Pokud váš nápad spadne jako domeček z karet, pokuste ho postavit znovu a jinak. Nevzdávejte to. Nenechte se odradit a zviklat okolím, které má pochybnosti. Pokud ve váš nápad a sen věříte VY, jděte za ním. Jak staré pořekadlo praví:  I cesta je cíl! Po průzkumu trhu můžete také zjistit, že váš nápad je nerealistický.  V tomto případě se nebojte opustit váš záměr, není to ostuda. Můžete se začít soustředit na něco jiného nebo se spojit s dalšími lidmi a vzájemně se podporovat a doplňovat.

2.3
Publikováno , přečteno 2757x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

tři beránci 28. 4. 2016, 23:14
motivace, dík za ni
Brůs 10. 3. 2016, 6:05
Jako clanek ok, ale blog? :^) Kdyz uz chcete prispivat, zjistete si, CO to je blog.
Wikira 7. 3. 2016, 7:47
nejlepší článek, jaký jsem v poslední době četla

Kategorie