Zobrazit přihlášovací formulář

Taková velká a ještě má dudlík?

Taková velká a ještě má dudlík?

Moje dcera dudlíka miluje a je to takový všelék. Proto jeho zrušení stále odkládám. Nejdřív jsem si říkala do Vánoc, potom zase až jí vyrostou stoličky. Obojí už je pryč a já stejně nemám to srdce jí ho sebrat. Nakonec jsem se rozhodla, že jí ho neseberu já, ale časem o ně sama přijde. Dudlíky totiž používá také jako kousátka a rozkousaný dudáček už není atraktivní a malá ho sama odhazuje. Takže stačí mít pevné nervy v době, kdy se prokouše poslední šidítko a pak hlavně nekoupit nové.

Momentálně máme 3-4 dudlíky, podle toho, kolik jich právě najdeme. Dcera si totiž není vědoma své závislosti a tak dudlíčky odhazuje a ztrácí jakoby se nechumelilo. Jako kdybych jí měla dokoupit nové! Než budou dudynky zničené, dala jsem si tento úkol:

Odnaučit od dudlíku sebe!

Když jsem si říkala, že se mi nechce jí dudlík brát, musela jsem si přiznat, že velkou závislost na něm mám já sama. Je totiž náramně pohodlné řešení. Možná to máte stejně:

Dítě pláče? Dáme dudlíka.

Dítě se nudí? Dáme dudlíka.

Chceme klidné cestování v MHD? Dáme dudlíka.

Chceme, aby dítě rychleji usnulo? Dáme dudlíka.

atd

Odvykám si teprve druhý den a zatím nemám skoro žádné výsledky. Zjistila jsem, že já sama podávám dudu zcela automaticky. Věřím, že jakmile přestanu dudlík stále nabízet, dcera ho nebude tolik potřebovat.

Časem napíšu, jak jsme pokročily. Jestli už jsme vyhrály nebo jsme stále Maggie Simpsonová 

 

Máte nějakou radu?

přeji krásný den

 

 

3.4
Publikováno , přečteno 4187x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

danca60 17. 4. 2016, 17:31
První syn dudlat moc nechtěl, byl palečkový :-| až do chvíle, než se mu do toho dostala infekce a paleček bolel, vzal zavděk i dudlíkem. Pak někde chytil do pusinky afty a bylo po kojení i dudlání (měl 14 měs.) Teď dcerka je zato dudlavá až dost. Když jí bylo 22 měs., byly vánoce, všichni v klidu doma, tak jsme přes den dudlík přestali dávat. Chvíli jí trvalo, než se smířila s tím, že už jenom na spaní, ale po vánocích si už ani nevzpoměla (nebo jen výjmečně), ale už ví, že je jen na spaní. Teď už jen čekám, až si odvykne i to. Tohle přes koleno lámat nebudu... a další dudlíky kupovat také ne (child8)
Wikira 18. 4. 2016, 14:28
@ Myslím, že v noci to jde zvládnout, ale při usínání si to bez dudlíku zatím neumím představit.
plamenek 16. 4. 2016, 17:57
První syn musel do jeslí v 15 měsících a tam mu dudlík nekompromisně brali.Tedy odložili ho na polici a mohl si ho vzít až když jsme šli domů.Za pár měsíců jsme ho dali koňovi . Druhý syn ho nemusel,ale toho jsem kojila do roka.Ono je to těžké, já jsem jako 3 měsíční byla v nemocnici,tam mi ho sebrali a výsledek! Cucala jsem si palec do 6 let! A nevím do kdy bych si ho cucala,kdybych se do něj neřízla a obvaz mi nechutnal.
Wikira 17. 4. 2016, 14:43
@ To jsou drsné příběhy. Jesle jsou samy o sobě pro děti stres a ještě jim brát dudlík mi přijde jako ještě více stresu. Dcera začíná chodit do školky a tam ho mít může. Naštěstí se tam děje tolik zajímavých věcí, že ho stejně nepoužívá (má ho na řetízku na oblečení). Palec je opravdu problém, sama si to pamatuju :-)
mildík 17. 4. 2016, 15:00
@Wikira Rekla bych,ze skolkovemu decku uz se to da krasne vysvetlit,kor,kdyz neni zavisla,jak sama pisete....je to spis asi ve vas tedy. (F)
Wikira 18. 4. 2016, 14:28
@mildík Nenapsala jsem to úplně přesně. Malá ještě nemá dva roky a je v miniškolce, kde jsou děti v plenkách a s dudáčky. Vlastně bychom mohli říct jesle :-) Musím říct, že od napsání článku jsem si už docela odvykla a dudlíka používáme stále méně. Později dám vědět, jak jsme dobojovaly :-)
horackm 15. 4. 2016, 12:45
jedině vydržet !!! (Y) já jsem dudlík u prvního nekompromisně vyhodila do koše, první 2 dny vydržela neustálý pláč, kde je dudů ??? a pak byl naprostý klid ... a když si náhodou vzpomněl, tak jsem řekla, dudů není a v pohodě [A] u druhého jsme dali dudlík čertovi, pak si také samozřejmě vzpomněl, ale stačilo říct, že dudlíka má čert a byl také klid ... |:o) za horší považuji to, co měla moje sestra ( je o 2 roky mladší, než-li můj starší, takže byli dost spolu ) a ta si cucala palec ... a nic nepomáhalo, vysvětlování, zavázat, posypat solí, nebo pepřem ... (F) no, palec si cucá občas ve stresu do dnes ... je jí 19 let ,-)
Wikira 17. 4. 2016, 14:40
@ Díky za komentář. Vím, že to nakonec bude o mém odhodlání a vydržení. S palcem to je opravdu větší problém. Ten zkrátka do koše hodit nejde :-)
sugrata 15. 4. 2016, 12:10
Radila bych, místo automatického podání zkusit dceru zabavit něčím jiným *-) ale mě se to radí, mé děti nikdy nedudali (zip)

Kategorie