Zobrazit přihlášovací formulář

Jak vyrobit zahradní houpačku svépomocí?

Jak vyrobit zahradní houpačku svépomocí?

S manželem jsme si chtěli udělat radost a po dokončení nutných prací na domě a zahradě si pořídit nějakou hezkou zahradní houpačku. V naději, že koupíme během chvíle hezký kousek, jsme obešli několik obchodních domů a se zklamáním zjistili, že to nebude tak jednoduché. Přeci jen platíme hypotéku, musíme ještě dodělat nějaké nutné záležitosti na domě i na zahradě, takže jsme do houpačky nechtěli dávat moc peněz. Ale takové ty klasické železné typy za cenu pod 2 tisíce korun se hlavně manželovi nezdály a tvrdil, že konstrukce moc dlouho nevydrží. Pár hezkých modelů jsme sice našli, ale v cenách nad 15 tisíc, což bylo na naše poměry poměrně dost. Proto se nakonec manžel rozhodl, že houpačku vyrobí ze dřeva, která už nám nějakou dobu leží na zahradě, a máme ho z vlastního lesa, takže zadarmo.

Výroba samotné houpačky

S manželem jsme se rozhodli, že postavíme větší, pevnou konstrukci, která bude sloužit nejen pro zahradní houpačku typu dvojsedačky, ale později i na uchycení klasické menší houpačky pro děti. Prostor na zemi, který konstrukce zabírá má rozměry 2700x2100mm a celková výška je 2025mm. Konstrukce je vyrobená z trámků o 100x100mm, které jsme měli už předpřipravené u nás na zahradě, ale mělo by být možné je v tomto rozměru i běžně koupit. Dřevo musí být vhodné pro venkovní použití a je vhodné ho ošetřit alespoň bezbarvým lakem, jak jsme to udělali my. Samotnou dvojsedačku nám vyrobil můj tatínek z odpadového materiálu u něj na truhlárně. Teď ještě musím došít polstrování a užívat si krásných dnů na zahradě, na které se moc těším.

A co Vy? Máte na Vaší zahradě taky zahradní houpačku, nebo jiný kousek nábytku pro lenošení? Pokud ano, tak kupovanou, nebo taky vlastní výroby?

0.0
Publikováno , přečteno 8136x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Smaiilicek 1. 3. 2017, 11:26
...foto by nebylo? ,-)
ivvka26 25. 2. 2017, 16:28
8-|

Kategorie