Zobrazit přihlášovací formulář

Svět ještě není tak špatný, když lidem neschází srdce

Svět ještě není tak špatný, když lidem neschází srdce
Ano, doba je zlá, politika špatná, prezident občas provede nějaké alotrium, žáci šikanují učitele, nadřízený či kolega s gustem trénují mobbing na nepohodlných. Máme pořád dost důvodů, vidět jen to špatné.

Ale člověku nějak lépe a rychleji pobíhají prsty po klávesnici svého věrného počítače, když může těm ostatním přinést taky kus něčeho lidsky ryzího.

Před pár dny mi poslala příbuzná, která se dlouhá léta věnuje dětem z dětského domova svoji prosbu. Jedna z holčiček se zapojila do soutěže o nejhezčí velikonoční kraslici. Dozvěděla jsem se o té akci na poslední chvíli. A tak jsem neváhala, a přesto, že mi jde strejda Facebook leckdy řádně na nervy, požádala jsem přátele, které spojuje touha něco dobrého uvařit, o pomoc.

Za roky v médiích jsem okusila jejich sílu a moc. Moc dobře vím, že špatně míněné slovo dokáže i zabít. Ovšem nikdy mě nepřestane dojímat lidská solidarita, která tohle plemeno dokáže povýšit nad mnohé živočišné druhy. V tu chvíli je prostě skvělé, když se tak mocné masmédium stane nástrojem pro dobrou věc a lidi se semknou.

Na hlasování pro kraslici zbývalo posledních pár hodin. Každý disponoval jediným hlasem. A podařilo se takřka nemožné. Dívenka získala díky sdílení a přeposílání a šuškání a prosbám krásné první místo a odměnou její vytouženou hračku.

A to je jen jedna jediná holčička, které pomohli lidi splnit její přání. Udělaly to mámy a tátové, kteří mají doma své děti a ona pohlazení svých rodičů nikdy nepoznala. Na světě je pomoženo denně stovkám a tisícům takových dětí. A mě zaujal tento příběh, protože se mě přímo dotkl.

Jsem totiž hrdá na takové dojemně krásné mámy a táty, kteří vychovávají v tomto duchu i své děti.

A jsem hrdá i na jednu ze svých dcer. Téměř ve stejnou chvíli, kdy jsem se dozvěděla o krásném lidském počinu pro malou Gábinku, jsem překvapeně zírala znova.

Má dcera našla v jednom z bankomatů v Praze v OC Smíchov zasunutých 2800 Kč. Není to malá částka. Zvlášť, když ji věčně chudá mladá slečna přepočte na množství řasenek a kosmetiky, pěkné lodičky anebo slušivý svetřík.

A ona vzala ten obnos a zanesla do jedné z poboček v Jugoslávské ulici.

Jsem na ni hrdá a věřím, že její poctivost třeba dovede nešťastného klienta zpět k jeho financím. Možná byly jeho poslední do výplaty.

A vám ostatním, kteří věříte, že svět je ještě alespoň trochu v pořádku, přeji krásné májové dny plné lásky!

 

 

3.0
Publikováno , přečteno 1762x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

ludas22 13. 5. 2016, 7:57
(F) (clamp)
usmev 12. 5. 2016, 21:25
(clamp)

Kategorie