Zobrazit přihlášovací formulář
Anekar

Jak na to, aby se děti těšily večer do postýlky

Jak na to, aby se děti těšily večer do postýlky

Ve své rodině mám dost odstrašujícíh případů s dětmi, které ne a ne dostat večer do postýlky. A když se je do postele dostat podaří, chodí v pravidelných i nepravidelných intervalech za rodiči, že potřebují čůrat, za chvilku potřebují napít, pak se bojí,pak se z venku ozývá divný zvuk. V té chvíli chválím klidně i nahlas své tři dcery. Večer míváme s manželem klid na sebe či na své koníčky.

 

Proč se nám to podařilo?

Podle mne stačí málo. Neobjevila jsem Ameriku, jen jsem si vzala k srdci jednu skvělou radu z knížek. Děti potřebují rituály. Potřebují vědět, že spát půjdou až proběhne večeře, koupání, večerníček, čtení pohádek.

Pořadí a jednotlivé kroky jsou samozřejmě v rodinách různé. Jde jen o to, dodržovat jejich posloupnost. Jakmile skončí poslední večerní rituál (u nás je to pusa na dobrou noc a zašeptání do ouška modlitbička "andělíčku, náš strážníčku..") pustím hrací kolotoč, který se po deseti minutách sám vypne, zhasnu světlo a odcházím z ložnice.

Děti už nemají žádné požadavky. Jsou takhle naučené a usínají bez problémů i u babiček. Takhle jsme to praktikovali od miminek. Bez řvaní a vztekání jdou spát třeba i když je mimořádná situace - návštěva, oslava. Ostatní děti můžou řádit, ale ta naše kuřátka jdou bez řečí do svých postýlek.

5.0
Publikováno , přečteno 2236x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

blanuse 15. 7. 2016, 15:08
U nás je to podobné. Mladší do osmi usíná a starší do devíti. Čas denně dodržujeme. Mám pocit, že když přes den dostanou děti dostatek toho lidského kontaktu,pohlazení od rodičů, tak už večer tak nedožadují pozornost a v klidu od postýlek odcházím, úplně každý den to ale také není (mamca)

Kategorie