Zobrazit přihlášovací formulář

Oblečení pro školáky

Oblečení pro školáky

Cena dětského oblečení

Klademe tedy obvykle největší důraz na cenu, otázka však zní, zda je to dobře. Levné oblečení je levně  z nějakého důvodu – je vyrobené z levných, tedy méně kvalitních materiálů a velmi pravděpodobně si výrobce příliš neláme hlavu s propracovaností střihu a kvalitou ušití. Můžeme si být téměř jisté, že toto oblečení nebude našim dětem skvěle sedět, děti se v něm nebudou moc dobře cítit a v neposlední řadě nevydrží časté praní. Spíše než na cenu je tedy důležité zaměřit se na poměr ceny a kvality. Jak totiž praví klasik: „Nemám na to, abych kupoval levné věci.“

Vhodné materiály dětského oblečení

Důležitý je pro nás při výběru oblečení pro děti samozřejmě také materiál. Chceme, aby oblečení našich potomků odolalo i méně šetrnému zacházení a častému praní. Myslíme na to, aby bylo pohodlné – jednoduše proto, že „kousavé“, nepoddajné a jinak na těle nepříjemné kusy oblečení by nám naši nejmenší odmítli nosit. A chceme také, což platí zejména u těch nejmenších, aby vše, co přijde do kontaktu s citlivou pokožkou našich potomků, bylo samozřejmě naprosto zdravotně nezávadné. Naštěstí se i mezi levnějšími značkami dětského oblečení dají najít takové, které jsou současně dostatečně kvalitní, vyrobené z příjemného materiálu, který leccos vydrží.

Vzhled a módní trendy v dětském odívání

Snažíme se samozřejmě také o to, aby oblečení, do kterého své děti oblékáme, bylo hezké a perfektně dětem sedělo. Každá maminka si přeje, aby to jejímu potomkovi slušelo, a to zejména při příležitostech, kdy společně vyráží na návštěvu, do města nebo na nějakou společenskou akci. Zejména pro tyto případy by nám ve výbavě našich dětí nemělo chybět alespoň pár skutečně pěkných a kvalitních kousků. Určitě není nutné oblékat děti do nejdražšího značkového oblečení od hlavy až k patě. Stačí šikovně zkombinovat levnější kousky s těmi, do kterých investujeme trochu více, a děti budou vypadat a cítit se skvěle.

To je totiž také velmi důležité. Aby to „hezké“ znamenalo nejen, že se naše vystrojená malá slečna nebo mladý pán budou líbit nám (a prarodičům), ale aby se to, jak jsou oblečené, líbilo i samotným našim dětem. Tohle vše dohromady činí z oblékání potomků nelehký úkol. A při jeho plnění bychom neměli zapomínat, že to, jak se našim dětem samotným líbí oblečení, které nosí, je možná důležitější, než jak se nám – logicky zahlceným praktickými aspekty – někdy zdá. Jen si vzpomeňme, jak jsme se sami jako děti cítili, když jsme museli mezi ostatní děti přijít v něčem, co jsme pokládali za „děsné“. Jak citlivě jsme vnímali, když se nám zdálo, že jsou kamarádi či spolužáci oblečeni lépe než my.

Důležitý je poměr kvality a ceny

Vybírat oblečení pro děti je zajisté nutné s rozumem a notnou mírou pragmatismu. Určitě se ale vyplatí investovat alespoň do několika „reprezentativnějších kousků“ a když budeme vybírat takové oblečení, které se vyznačuje dobrým poměrem mezi stylem, kvalitou a originalitou na jedné a cenou na druhé straně, můžeme dosáhnout spokojenosti své i svých potomků.

1.0
Publikováno , přečteno 1576x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

tafíci 4. 9. 2016, 0:09
Sloh jak z nějakého magazínu ze 80tých let. ,-)
Gabogabo 30. 8. 2016, 16:37
1) Snažíme se samozřejmě také o to, aby oblečení, do kterého své děti oblékáme, bylo hezké a perfektně dětem sedělo... ...ani nee - jsem šťastná za každý den, kdy mi pančitelka nevolá, že přišli do školy v pyžamu... 2) A při jeho plnění bychom neměli zapomínat, že to, jak se našim dětem samotným líbí oblečení, které nosí, je možná důležitější, než jak se nám – logicky zahlceným praktickými aspekty – někdy zdá. ...je jim to naprosto fuk... já jsem ten kdo je votravuje tím, jak by měli vypadat... 3) že toto oblečení nebude našim dětem skvěle sedět, děti se v něm nebudou moc dobře cítit a v neposlední řadě nevydrží časté praní ...i kdyby vydrželo časté praní, je mi to platný jak hadovi noha - po 2 měsících prázdnin (prolítanejch v plavkách) se stejně do ničeho nevejdou... natož do bot 4) aby vše, co přijde do kontaktu s citlivou pokožkou našich potomků, bylo samozřejmě naprosto zdravotně nezávadné ...vzhledem k tomu, že jsem spotřebovala tunu repelentů (a i tak a klíšťata nestačíme vytahovat), kluci jsou neustále pořezaní od trávy, běhají po strništi a tuhle se vyváleli v osinách, jsou pobodaní od komárů, vos...soudím, že mají pokožku úplně jako nosorožec... 5) Jen si vzpomeňme, jak jsme se sami jako děti cítili, když jsme museli mezi ostatní děti přijít v něčem, co jsme pokládali za „děsné“. ...nikdo se mě nikdy nezeptal - prostě jsem chodila v tom - co bylo momentálně k mání a vlastně... chodila v tom celá republika, páč jí jinýho nic nezbylo (F) PS: fakt za dětský tepláky 750 nedám (ač si to můžu v klidu dovolit)
Michellinka 31. 8. 2016, 17:38
@ ,-) (Y)
MájaVčelka 31. 8. 2016, 11:20
@ Sovičko,já Ti to žeru (smich)
GabcaK 30. 8. 2016, 19:16
@ Vtipné, trefné, děkuji |:o) (Y)
cipofka 30. 8. 2016, 18:04
@ ,-) trefa (Y)
Brůs 30. 8. 2016, 17:09
@ (Y)
Gabogabo 30. 8. 2016, 19:30
@Brůs kašlu na to - v březnu jsem jim zakoupila nový džíny (plácla jsem se přes kapsu - jako že nemůžou furt chodit vodrbaný) a co myslíš - 2 dny - SLOVY 2 DNY jim trvalo než jeden přitáh kapsu urvanou s půlkou zadku a druhej skoby na kolenou jak by ve škole chodil po čtyřech. Jsem je zabavila a než se mi podařilo je zaštupovat a vylepšit nažehlovacíma záplatama - tak v nich vypadaj jak když čekaj velkou vodu +o( a tak ti nevím poslední dobou... co je v tomto věku horší - jestli tu pakáž živit, nebo šatit
Brůs 30. 8. 2016, 20:51
@Gabogabo Matko, bude hur. ,-) Za par let budou domu lezt po ctyrech. ,-) A zase budou orvany kolena.
Gabogabo 31. 8. 2016, 17:37
@Brůs kurde (smich)

Kategorie