Zobrazit přihlášovací formulář

Janeček II

Janeček II

Pokračování příběhu.............

 

Aliho tatínek jezdil ještě s Aliho starším bratrem na moře na lov ryb. Maminka zase chodila nakupovat na trh. Musím najít vhodnou chvilku na útěk.

Aliho sestřička Aisha si mne moc oblíbila a vozila mne v kočárku pro panenky. Alimu se to moc nelíbilo, ale půjčoval mne sestřičce. Občas se tedy o mne nehezky tahali, že jsem měl strach, aby mne nepřetrhli, nebo aby mi dokonce neutrhli ouško! Kdopak by mi ho asi přišil? Brrrr.. Ani na to nechci pomyslet.

Jednoho dne mne zase Aisha vezla v kočárku, vůbec nedávala pozor a mně se povedlo z kočárku vyskočit ven. Rychle jsem se schoval za křovíčko, aby mne neviděla. Že jsem zmizel zjistila za chvilku. Spustila veliký pláč. Ali hned přiběhl a vyslechl jí. Hodně se na ní zlobil a začali mne hledat. Ali si na pomoc zavolal jejich pejska Irka. A Irk mne za chvilku vyčmuchal. Moc jsem ho prosil, ať mne nechá v křoví a nikomu nic neříká, ale řekl mi, že se těší na pochvalu od svého pána Aliho. Ach jo.......... A tak štěkal, dokud Ali s Aishou nepřiběhli a nesebrali mne ze země. Od té doby mne už Ali nikomu nepůjčoval a nosil mne stále sebou. CO si jen počnu? Jak já uteču?

Dlouho, dlouho, dlouho jsem čekal na příležitost. Až konečně jednoho dne............

Tatínek se zeptal Aliho, zda s ním nechce jet na ryby. Ali byl nadšený a skákal radostí. Pojede jako velký bráška. Byl nadšený a samozřejmě, že chtěl. Vzal mne sebou. Doufal jsem, že se mi podaří na cestě k moři nějak utéci, ale bohužel, Ali mne poříd svíral v ručičce.

Až když nastoupil na lodičku, tak mne pustil a pomáhal tatínkovi se sítí. Jediná moje šance jak utéci je moře. Umím já vůbec plavat? Nemohl jsem dlouho přemýšlet........tlapkou jsem se chytil sítě a když jí hodili do vody, tak jsem letěl se sítí.

Uf............... nikdo si  ničeho nevšiml. Začal jsem se sítí klesat ke dnu. Rychle jsem se pustil sítě a proud mne nesl kousek dál. Plavat mi nešlo. Nedokázal jsem se dostat hlavičkou nad hladinu a tlapičky mám malinké na plavání. Zjistil jsem ale, že my hračky nepotřebujeme pod vodou dýchat. Tak jsem se nechal unášet proudem a doufal jsem, že se brzy dostanu na břeh. A tak jsem dlouho  plaval v moři.................

3.7
Publikováno , přečteno 856x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

bububububu 11. 9. 2016, 22:45
8o| to není fééér, tak nás napínat (smich) (smich) (smich)
MájaVčelka 9. 9. 2016, 8:58
8o| To je tak napínavé 8o|Kdy bude další díl? ,-)
katiana 9. 9. 2016, 9:25
@ :-) moc rada bych...ale v praci to nejde..z mobilu by to byla prace tukat s hackama a carkama a vecer mi to uz nevychazi...rano vstavam v pul pate :-)....o vikendu budu na chalupe :-)....tak nevim..kdy mi opet vyjde chvilka (F). Aspon to mate napinavejsi....si predstavte...jak ted chudak dlouhe dny plave v mori ,-)
MájaVčelka 9. 9. 2016, 17:56
@katiana No,právě :-@ Co když mu tam nějaká potvora ožužlá ucho 8o| Ani to ještě radši nemůžu číst dětem +o( Počkám,až to vydáte knižně s potomkovými ilustracemi (smich)
ludas22 8. 9. 2016, 19:39
(F) (F)

Kategorie