Zobrazit přihlášovací formulář
Iva R.

Malé černé - známý neznámý pojem

Malé černé - známý neznámý pojem

Malé černé - anglicky little black dress - jsou jednoduché večerní šaty s kratší délkou sukně. Říká se, že jedny takové by měla mít ve svém šatníku každá žena. Je to ideální volba pro společenské události - decentní, jednoduché, vkusné, slušivé a slavnostní.

 

Co říká historie ? Tyto šaty vůbec poprvé v historii na sebe oblékla Coco Chanel již v roce 1926, ale proslavila je až známá herečka Audrey Hepburn v roce 1961 po premiéře slavného filmu Snídaně u Tiffanyho. Tento snímek spustil doslova módní lavinu těchto šatů. Ženy braly obchody útokem, každá je musela ve svém šatníku mít.
 
Audrey Hepburnová a její slavné
Audrey Hepburnová a její slavné "malé černé"
 
A co je vlastně na nich tak mimořádného ? Je to jejich nadčasovost. Tyto šaty se drží na žebříčku módnosti už téměř 60 let a není pochyb, že z módy jen tak nevyjdou. Sluší snad každé ženě bez ohledu na věk a na postavu a měly by být základem každého dámského šatníku. Střihů a variant jsou tisíce, proto se dají nosit na společenské večeře, večírky, oslavy, pracovní schůzky i na rande. Díky jednoduchosti střihu a univerzální barvě se k nim dají přidat rozmanité doplňky, které podtrhnou atmosféru příležitosti, ke které jsou oblékány. Další výhodou je, že tyto šaty nemusí být finančně nákladné. 
 
Inspirujte se u celebrit. Slavné ženy se velmi často objevují v těchto šatech. A vůbec nezáleží na tom, jestli jsou malé postavy či velké, zda mají pár kil navíc a nebo mají třeba malá prsa. Malé černé totiž sluší všem.
 
foto: elle.cz
 
 

 

5.0
Publikováno , přečteno 2471x

Kategorie