Zobrazit přihlášovací formulář
Iva R.

Anglická móda nezmizí po anglicku

Anglická móda nezmizí po anglicku

Začalo to před lety jednou poznávací cestou do Anglie, po které následoval roční pobyt a půlroční stáž v jednom londýnském obchodním domě.

 
Za tu dobu si nešlo nevšimnout, že Angličané, zejména ti starší, mají svůj osobitý styl a vždy se snaží vypadat dobře a elegantně. A většinou se jim to i daří.
 
Místním pánům to velmi sluší, toho si musí všimnout každá Češka a pánové-Češi by si z nich mohli vzít příklad. Ale i Britky nevyjdou z domu, aniž by jim to, jak se u nás lidově říká, “neseklo”. Zvláštní sortou ve vnímání módy mají tamní teanegeři. Asi díky kráse jejich mládí tu módu zase tak moc neřeší a naplácají na sebe, co jim zrovna přijde pod ruku. Ale i oni časem k pověstné anglické eleganci dospějí.
 
A jak se ti Angličané vlastně oblékají? Zkusím to ve stručnosti popsat ..... a ač dámy mívají vždy přednost, tak dnes udělám výjimku a začnu u pánů. Britští gentlemani totiž představují vzor opravdu dobře vypadajícího muže. Oblek a košile patří již téměř ke standartu a většina pánů chodí takto oblečená i do práce. Ti movitější chodí v oblecích od Gucciho, ti “méně” movití pak v oblecích Marks@Spencer či NEXT, všichni však v oblecích s typickými britskými znaky - dva knoflíky u saka a dva rozparky vzadu. Britové si nepotrpí na žádné výstřelky či extravagantnosti, na rozdíl od Američanů či Italů.
A dámy, ty na tom s vytříbeností vkusu nejsou vůbec pozadu. Naopak, jsou pověstné svým originálním stylem, kdy mnohdy zkombinují pro nás zdánlivě neslučitelné kousky oblečení či barev a přitom pořád zůstávají přirozené a elegantní. Klidně si obléknou sako od Armaniho, triko ze secondhandu, k tomu džíny či legíny a vypadají skvěle. A to ani neřeší, zda mají či nemají nějaké to kilo navíc a až vůbec se to nesnaží schovávat pod splývavými hábity. Jsou dokonalé, krásné a sexy, protože si věří.
 
Asi jen málokdo ví, že i v Anglii jsou secondhandy a že to jsou obchody velmi žádané. Britky jsou známé tím, že milují originalitu a jedinečnost a tak se často dostávají na vrchol blaha, když se jim v “sekáči” podaří ulovit nějaký kousek, co nikdo jiný nemá. V tomto bychom si mohli vzít od Angličanů příklad. Pánové v promyšleném oblékání a dámy v životní pohodě, sebevědomí a radosti, která z těch Angličanek pak vyzařuje.
 
A přitom se říká, že  Češky jsou nejkrásnější na světě ......
 
                                                                                         
 
5.0
Publikováno , přečteno 4729x

Kategorie