Zobrazit přihlášovací formulář

Ženy, které mají styl ..

Ženy, které mají styl ..

Neznám ženu, která by nezažila podobnou situaci:  jdete na společenskou akci, dlouho dopředu zvažujete, co si obléknout .... proberete skříně a vylučovacím způsobem postupně dospějete k tomu, že jediné možné řešení, je koupě něčeho nového. Představa se stává skutečností a vy odcházíte z nákupního centra  s dobrým pocitem z nové, slušivé  halenky za osm stovek, která vám má zpříjemnit blížící se společenskou událost.  

Nastává den D a vy vstupujete na akci, kde jste byla očekávána a ..... ouha !  .... hned ode dveří vidíte svou bývalou kolegyni v úplně stejné halence, jakou máte právě na sobě. Trapas !! Nálada na bodu mrazu, zklamání a pocit, že jediná možná cesta je útěk domů ........  nezávidění hodná situace pro každou dámu.

Za tu dobu, co prodávám oblečení,  jsem podobný příběh slyšela snad stokrát.  Někdy je právě toto prvním impulsem, který přivede ženu do mého secondhandu.  I když .... slovo "secondhand"  nemám ráda.  Nemám ho ráda ještě z  dob, kdy po převratu jsem šla s mámou do „secondhandu“ nelibé vůně, kde jsme se hrabaly v koších plných hader jako v odpadkáči , abychom vylovily něco, co se po dvou třech vypráních dalo nosit aspoň na zahradu .... právě s tímto mám slovo „secondhand“ spojený dodneška.

I když sama nejlíp vím, že dnes je již všechno jinak. Můj obchod nelibou vůni kolem sebe nešíří a nosit moje oblečení na zahradu by bylo přinejmenším škoda. Spíš naopak ... Oblečení je krásné, každý kousek mi přijde jako originál, něčím zajímavý a vlastnící svoje tajemství .... kdo ho asi nosil tam na tom druhém konci světa ? Zalíbení v tomto oblečení jsem získala kdysi dávno při mé cestě do Anglie.  Ač jsem pracovala v jednom londýnském obchodním centru, tak po práci mé kroky vedly právě do místních „sekáčů“. Úžasné kousky mi učarovaly a já u toho již zůstala.

A mohu to doporučit každé ženě. Pokud máte svůj styl a milujete originalitu, určitě si přijdete na své. A navíc už se vám nestane stejná věc, jako popisuji na začátku.  A pak už stačí jen pár obdivných pochval od kolegyň nebo kamarádek na vaše závislost na sekáčích bude na světě. 

Co na tom, že jde o oblečení obnošené a nějaká ta drobná vada se sem tam na nich prostě najít může.... Je stejně „obnošené“, jak „obnošené“ bude nové oblečení z obchodního řetězce či přímo ze značkové prodejny již po prvním praní.  Jen rozdíl v ceně je propastný. 

Jeden moudrý člověk kdysi řekl, že "Elegantní šaty plní u ženy stejnou funkci jako plot u zahrady. Musí chránit majitelku, ale nestínit ji"  .... a tak až si budete nové šaty pořizovat, mějte i toto na paměti.

 

 

 

 

  

5.0
Publikováno , přečteno 2454x

Kategorie