Zobrazit přihlášovací formulář

Testování časopisu Sluníčko

Testování časopisu Sluníčko

     V průběhu měsíce ledna jsme měli možnost "otestovat" časopis Sluníčko, konkrétně listopadové a prosincové číslo loňského roku, a za tuto možnost ještě jednou děkujeme. Dcerka (5 let) i syn (7 let) se na testování moc těšili a svého úkolu se zhostili velice zodpovědně.

     Časopis uvádí doporučenou věkovou kategorii 3-6 let, nicméně i náš sedmiletý syn si čtení a úkoly pochvaloval a časopis se mu líbil, byť s drobnými výhradami.Nadšený byl z vystřihovánky a oslovila ho i pohádka o kočce Mouře. Co sám od sebe zkritizoval, bylo příliš velké množství reklam, prý jsou hloupé a obtěžují ho. Uvítal by nějaké hádanky.

     Dcerka spadá přesně do doporučené věkové kategorie a řekla bych, že časopis si také užila mnohem více. S nadšením plnila všechny úkoly, velice ji bavila Skrývačka a dokreslování ohňostroje. A zamilovala se do příběhů o lasičce Elišce a jejím kamarádu Kulíškovi. Když jsem se jí zeptala, zda by na časopisu něco změnila, zda je něco, co se jí v obsahu nelíbí, zaznělo razantní NE.

     A co si o něm vlastně myslím já? Za mě je Sluníčko jednoznačně velice kvalitně zpracovaným časopisem pro děti, pro předškolní věk naprosto ideální. Po obsahové stránce skvěle promyšlený, pestrý a krásně a vkusně ilustrovaný. Zejména Eliška s Kulíšem se velice povedli. Oceňuji, že vybízí ke spolupráci dítě - rodič, ke vzájemné komunikaci.Přečtete příběh a následují zábavné úkoly, které s příběhem souvisí, děti tak trénují svou pozornost a porozumnění. Úkoly jsou dostatečně rozmanité (není to jen o vybarvování), každé dítko si určitě najde něco, co ho bude bavit. Na druhou stranu souhlasím i se synem, reklam je v časopisu na můj vkus také příliš. Byť chápu jejich význam, působí místy dost rušivě.

     Co říci závěrem, po tomto testování se u nás Sluníčko určitě zabydlí a rádi jej zařadíme do našich (nejen) čtenářských aktivit. Jde o vydařený, zábavný i edukativní časopis za přijatelnu cenu. Za nás doporučujeme!

 

    

 

 

5.0
Publikováno , přečteno 575x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie