Zobrazit přihlášovací formulář

Trendy elastické tkaničky - i pro děti, které neumí kličku

Trendy elastické tkaničky - i pro děti, které neumí kličku

Dneska jsem jsem přinesla domů úžasnou věc. Praktickou, a jak jsem si později i všimla, tak i velmi moderní, co moderní, jedná se přímo o trhák, čehož jsem si následovně všimla, když jsem semtam sklopila svůj pohled trochu více k zemi. Tato móda souvisí nejspíš s posledním trendem, který nakazuje nosit sportovní kecky a botasky prostě ke všemu, včetně kabátů a sukní.

Poprvé jsem tyto laces, jak jim říkám, spatřila v poněkud dražší a plastové variantě už před půl rokem, ovšem k nákupu jsem se tehdy neodhodlala. Minulý týden mi ale při koupi nových podzimních bot padla v jiné obuvi do oka poněkud levnější varianta, která se mi i více líbí k botám z přírodní kůže. Elastické gumičky, které se uvazují do bot místo tkaniček.

Jelikož mému osmiletému synovi je vcelku jedno, zda má tkaničky dobře zavázané či ne (pro něj je důležitější, jaká je přitažlivost na Jupiteru nebo jako barvu má odkysličená krev), a ve škole mu je již nikdo nezaváže, musím mu kupovat drahé boty na suchý zip nebo se zipem ze strany. Jednou se mi těsně po přejetí silnice rozplácl i s kolem na zem, protože se mu tkanička zamotala kolem šlapky, hmm, zde už nešlo jen o estetiku, ale o zdraví a jeho bezpečnost. Takže jsme skončili u sucháčů, nejčastěji od Superfitek, pro které jsme jezdili do Německa.

Na jaře jsem mu koupila šíleně drahé boty, které měl i jeho kamarád, protože kluci chodící do školy už nosí frajerské Pantofly inspirované fotbalovými kopačkami od zn. Pantofla de Oro. Krásná, pohodlná, celokožená bota, designově ani kvalitou ji nelze nic vytknout. Vůbec jsem si ale neuvědomila, že nemají nic jiného než klasické tkaničky.

Dopadlo to tak, že syn boty skoro vůbec nenosil. Teď, když mu začínají být pomalu malé, jsem to vyřešila těmito elastickými laces tkaničkami. Přijdou sice přes 100Kč, ale dají se pořídit snad v 50 barvách, neonové, přírodní, klasické, speciální odstíny. A dají se různě uvázat. Na kvótovaných botách s minimální cenou 70 euro se taková položka již ztratí. My jsme zvolili klasiku, ladící k designu bot. Křížení jsem neděla, protože v každém balíčku je jen šest tkaniček a nevyšlo by mi to, aby byly obě boty zcela identicky přišněrované. Syna napadlo, že by to chtělo červenou a zelenou místo oranžové, ve stylu italské vlajky. Ale tato kombinace by na jeho botách zanikala. Slíbila jsem ale, že si je pořídím ke svým bílým botaskám, takže mě čeká.... nákup dalších tkaniček. Naštěstí jsou tkaničky na více použití, takže je lze kdykoliv přendat na jiné boty nebo vymyslet jinou kombinaci. 

A výsledek? Syn botky nazul než by řekl švec, pochválil mi trendy vzezření, já si ušetřím nervy a čas před odchodem z domu.

Takto vypadají, zespodu mají takové válečky, aby nevypadly z dírek ven a aby hlavně netlačily zvrchu na nohu. Je to dost dobře do válečku zapracované, takže to nevypadne ani z válečku. Nejprve jsem nemohla váleček zastrčit do dírky, ale pak jsem gumičku natáhla a přimáčkla k válečku vodorovně, takže pak mi to už šlo.

 

Pro někoho kravina, ale pro toho, komu už došla trpělivost, spása.

A jak řešíte trable a problém s tkaničkami vy?  

4.3
16×
Publikováno , přečteno 11560x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

dollfanda 15. 11. 2015, 21:10
super, a dítě dál může zůstat nešikovné :-$
4baby 16. 10. 2015, 17:52
My jsme spokojeni se silikonovými Shoeps. 14 kusů v jednom balení až až na obě boty. Nejlepší je ten mix barev :) a nejen pro děti! http://www.4baby.cz/detske-silikonove-tkanicky/
Asek09 8. 4. 2019, 17:27
@ Dobrý den a jdou ty sil. tkanicky i do malých bot? Mám na mysli číslo 27. Dekuji
PavSou 11. 10. 2015, 7:05
máme ty gumové a fosforové... jsou levnější :-) namátkou ve výrazných barvách http://www.wikyhracky.cz/tkanicky-6-ks-12892.html těch 100 Kč je za 6 kusů? Tj. většinou potřebujete také dvoje?
misuuu5 10. 10. 2015, 13:39
Ted jsem objednávala na shoeps.cz (F)
Maxinka 9. 10. 2015, 8:10
Nevím, zda to jsou přesně ti, co má paní, ale měli bi to být U-lace tkanički http://www.vseproboty.cz/katalog/pro-boty/tkanicky/specialni/u-lace-tkanicky-6025005 (L)
evánek1 10. 10. 2015, 0:45
@ Super (Y) Díky za odkaz Lucie (hello)
Mikrah 8. 10. 2015, 20:01
kde se dají koupit?
RadekHanka 8. 10. 2015, 14:16
Prosím, kde je prodávají?
bjara 8. 10. 2015, 8:56
Kde jste je prosím koupila? :-$
evánek1 7. 10. 2015, 18:15
Tak to je super. Náš 9ti letý autista se ne a ne naučit zavázat tkaničky a tak jsme odkázaní na nákup bot se suchým zipem. Kolikrát je docela omezený výběr a toto by nám všem usnadnilo život. Dáte prosím nějaký odkaz kam na ně? Předem děkuji za ochotu.
zuz87 4. 10. 2015, 20:39
Super!prosim kde koupim a cena,diky ;-)
adamito 4. 10. 2015, 7:54
(Y) (Y) (Y)

Kategorie