Zobrazit přihlášovací formulář

Testování KetoMix

Testování KetoMix

Nejdříve bych chtěla velice poděkovat Mimibazaru za možnost zapojit se do testování diety KetoMix.

Od diety KetoMix očekávám kromě váhového úbytku především nastartování zpomaleného metabolismu, odstranění únavy a navyknutí si na pravidelný a zdravý stravovací režim. Mým cílem je nejen jednorázově zhubnout, ale hlavně si sníženou váhu dlouhodobě udržet pomocí nových stravovacích návyků. Sice i nyní se stravuji celkem zdravě, ale jím nepravidelně a nepiji dostatek tekutin.

 

Začátek:

V sobotu jsem si na poště vyzvedla očekávaný balíček, děkuji za rychlé odeslání a nakoupila jsem si zeleninu vhodnou pro 1. fázi - zatím bílé papriky a okurky. V neděli jsem si vše utřídila a prolistovala přiloženou brožuru s recepty. Potěšilo mě, že produkty neobsahují zbytečnou chemii, jako je glutaman sodný apod. Též jsem se podívala na stránky www.ketomix.cz a připojila jsem se k FB skupině KetoMix poradna CZ&SK, kde kromě rad a dalších receptů najdete podporu od ostatních hubnoucích.

 

Začínám na váze 73 kg při 175 cm, což se někomu může zdát jako normální váha, pro mě je to nadbytečných 10 kg, necítím se s touto váhou dobře, jsem často unavená, kolem břicha mám viditelný tukový polštář, silné paže v horní části, stehna, boky, dvojitá brada. Ráda bych se vrátila nebo alespoň přiblížila k mé optimální váze, což je 63 kg. 

 

Postava před zahájením hubnutí:

Na začátku hubnutí

Příprava:

 

Začátek diety jsem si stanovila na pondělí, 27.5.2019.

_______________________________________________________________________

 

První týden hubnutí mám úspěšně za sebou. Během tohoto týdne jsem vyzkoušela všechny produkty z testovacího balíčku. Nejvíce mi chutná čokoládová kaše a koktejl s kávovou příchutí. Ostatní produkty si přizpůsobuji - do polévek a omelet přidávám zeleninu, do kaší oříšky, kokos a skořici.

 

Nacházím se nyní ve fázi 1 (F1) - tzn., že jím pouze KetoMix jídla pět krát denně po třech hodinách, žádoucí je též sníst půl kila povolené zeleniny a vypít tři litry vody. V pondělí, první den diety, jsem měla trochu problém s časováním, nebyla jsem zvyklá svačit a už vůbec jíst po třech hodinách, takže v době odpolední svačiny jsem byla pro děti před školou, na večeři jsem si vzpomněla na poslední chvíli. Ještě, že je příprava pokrmů tak snadná a rychlá. Úterý jsem si již lépe naplánovala a od té doby tříhodinové intervaly přesně dodržuji.

 

Vedlejší účinky diety (zvýšená únava atd.) se u mě zatím neprojevily, nebo se neprojevily v takové míře, že bych si jich povšimla, funguji a cítím se jako obvykle. Uplynulý týden byl pro mě dosti hektický, ocenila jsem tedy hlavně jednoduchost této diety, není nutné počítat kalorie a intenzivně cvičit.

 

Výsledky za první týden: - 2 kg (nyní tedy 71 kg), kalhoty jsou mi již volnější v pase :-)

 

3.6.2019 začínám druhý týden hubnutí, stále F1 a už se těším, jak a zda bude hubnutí pokračovat. V tomto týdnu bych chtěla také vyzkoušet více KetoMix receptů z přiložené brožurky a z Internetu.

_______________________________________________________________________

 

Druhý týden hubnutí byl již daleko snazší než týden první. Tělo si přivyklo na změnu skladby potravy a na pravidelné intervaly. Stále se cítím velice dobře, sama na sobě pociťuji úbytek váhy, lépe se ohýbám a oblečení je mi volnější. Tukový polštář na břiše se již viditelně zmenšil. Okolí si začíná všímat drobných změn. Čeká mě ale ještě dlouhá cesta, která je o celkové změně stravování, o tom, že musím přemýšlet, co vůbec jím a kdy a to se učím právě teď s KetoMixem. 

 

Celý druhý týden jsem vytrvala stále v F1, snídala jsem kaše, k dopolední svačině vychlazený koktejl, k obědu většinou salát s omeletou, k odpolední svačině opět koktejl nebo KetoMix proteinovou tyčinku ke kávě :-) a k večeři polévku. 

 

Ukázka, jak jsem si připravovala KetoMix pokrmy v F1:

Výsledky za druhý týden: - 1,8 kg (nyní tedy 69,2 kg, celkem od zahájení diety -3,8 kg)

 

10.6.2019 začínám třetí týden hubnutí a přecházím do F2. Kromě tří KetoMix jídel budu jíst dvě libovolná jídla dle zásad nízko-sacharidového stravování.Už se těším na grilované maso :-) a také, zda se mi podaří ještě nějaké to kilo shodit.

_______________________________________________________________________

 

Třetí týden hubnutí jsem včera úspěšně dokončila. V tomto týdnu jsem začala zařazovat místo dvou KetoMix jídel dvě (někdy pouze jedno - jak to vyšlo) nízko-sacharidová jídla (dle pravidel proteinové diety). V F2 bych chtěla vydržet alespoň čtyři týdny, proto jsem si ještě přiobjednala čokoládové proteinové tyčinky na odpolední svačiny - ty jsou opravdu výborné - vždy se na ně těším. Protože jsem již spotřebovala obě kaše, které byly v testovacím balíčku (obě byly moc dobré), dělám si nyní k snídani kaši z koktejlu (menší množství vody, koktejl, příchuť, chia semínka a malou lžičku Skyru). K dopolední svačině stále piji koktejl a k obědu do práce si většinou připravuji (hlavně ve vedrech, která byla celý minulý týden) čerstvou zeleninu, sýr, trochu odtučněného tvarohu a plátek "Večerního chlebíku" - tip na toto nízko-sacharidové pečivo jsem objevila na FB stránkách KetoMixu. O víkendu jsem vyzkoušela pár receptů vhodných pro F2 z přiložené brožurky. K odpolední svačině mívám koktejl nebo proteinové tyčinky a k večeři dojídám polévky, co byly v balíčku - mně osobně chutnají. Také jsem si stáhla aplikaci Kalorické tabulky, kterou využiji hlavně ve třetí (stabilizační) fázi.

 

Ukázka mých obědů v F2:Obědy v F2

Jakmile jsem ovšem zařadila běžná jídla, objevily se u mě chutě na všechno možné :-) - miluji sushi, čerstvé křupavé pečivo z místní pekárny, vyzrálé sýry - to vše si zatím musím odpustit, stejně tak, jako právě dozrávající třešně ze zahrady (ty jsem si zamrazila na období po ukončení diety). 

 

Výsledky za třetí týden: -1,1 kg (nyní tedy 68,1 kg, celkem od zahájení diety - 4,9 kg)

 

17.6.2019 jsem zahájila čtvrtý týden hubnutí - poslední testovací týden. Dnes jsem také začala lehce cvičit na Orbitreku, který mi tu stál bez využití snad deset let a těším se, jaký bude finální výsledek hubnutí po čtyřech týdnech. 

 

_______________________________________________________________________

 

Dnes jsem dokončila čtvrtý týden hubnutí, který byl také posledním testovacím týdnem. Stále jsem jedla tři KetoMix jídla a dvě jídla dle mé chuti a uvážení podle zásad proteinové diety. Pozoruji na sobě úbytek hlavně v oblasti břicha - za to jsem velmi ráda, ještě bych potřebovala shodit v bocích a stehnech, která mám stále silná. S výsledky za čtyři týdny jsem spokojená, ráda bych však zhubla ještě tak 4 kg, takže pokračuji dále a přidávám více pohybu. Plánuji ještě dva až čtyři týdny v F2, následně pomalu stabilizaci, kdy budu pomalu navyšovat množství sacharidů až do úrovně, kdy již nebudu hubnout ani přibírat. Nyní se cítím zdravě, plná energie. K mým původním stravovacím návykům se již vrátit nechci.

 

Výsledky za čtvrtý týden: -0,9 kg (finální váha tedy 67,2 kg, celkem od zahájení diety -5,8 kg)

 

Postava po ukončení čtvrtého testovacího týdne:

 

Závěr a doporučení:

KetoMix dietu bych doporučila jako start a motivaci všem, kteří se rozhodnou změnit své dosavadní stravovací návyky a přejít k novému zdravějšímu způsobu stravování a vlastně celkově zdravějšímu životu. S touto dietou jsem se naučila jíst pravidelně, zdravě, jíst hodně zeleniny, dostatečně pít, přemýšlet co a kdy jíst, v obchodě číst etikety a vybírat kvalitní potraviny s nízkým glykemickým indexem.

Produkty KetoMix jsou chuťově velmi povedené jak samotné (zde oceňuji hlavně snadnost a časovou nenáročnost přípravy), tak z nich lze vytvářet různé pokrmy dle přiložené brožury nebo dle vlastní fantazie. Oceňuji také, že produkty jsou vyrobeny z kvalitních surovin a bez zbytečné chemie.

Na závěr bych chtěla ještě jednou poděkovat za možnost účastnit se testování. Pro mě to bylo jednoznačně přínosem a věřím, že třeba inspiruji i další čtenářky/čtenáře (nejen) Mimibazaru.

 

 

5.0
Publikováno , přečteno 1874x

Kategorie