Zobrazit přihlášovací formulář

Ideální místo na rodinou dovolenou - Španělsko

Ideální místo na rodinou dovolenou - Španělsko

Ihned po příletu do Almerie, cca kolem deváté večer, na nás čekali delegáti, kteří nás nasměrovali do již přistavených autobusů. Ačkoliv jsme tápali, zda ještě dostaneme v hotelu večeři (já nabalené obložené housky pro skoro pro celý bus :-), tak pro nás byla po příjezdu v Zoraida resortu stále otevřená restaurace, kde jsme se mohli dosyta najíst a napít, takže se nám v krásných pokojích zejících čistotou spálo nádherně hned první noc. Mimochodem mají velice pohodlné matrace, takže na bolavá záda jsou absolutně super.

Následující den jsme absolvovali informační schůzku, kde jsme se dozvěděli všechny potřebné zajímavé i nezajímavé informace, které jsme pro pobyt potřebovali. Jediné co bylo v rozporu s tvrzením paní delegátky, bylo to, že lehátka u bazénu nelze rezervovat pohozeným ručníkem. Hmmm, takže jsme kolem jedenácté dopoledne vyrazili na pohodu k bazénu. No volné lehátko jsme nenašli, tedy rozumnějte volných jich bylo spousta, ale byly jasně označené různobarevnými ručníky...což je ve španělském překladu "To je moje místo, tak na to ani nekoukej". Od následujícího dne vstával manžel v sedm ráno a šel obsadit lehátka po vzoru španělských spolubydlících. Mmch. v osm už bylo pozdě :-) Co se týká služeb hotelu, jsme naprosto spokojení. Milý, usměvavý personál, který kmital od rána do večera, žádná maňána nebo siesta.....pokoje uklizené a vytřené během snídaně.

Interiér hotelu je impozantní, krásně světlý a vzdušný. 3 výtahy sice nezvládají přívaly obyvatel, ale protáhnout se na schodišti po celodenním válení na lehátku taky není špatné. Jakmile se projde zadní částí hotelu, otevře se pohled na moře lehátek a na obrovský bazén, který má jistá omezení. Není možné do něj brát velké nafukovací kruhy a matračky, není možné si házet míčem. Sice zde byl namalovaný obrázek ještě se zákazem potápěčských brýlí, ale ty nakonec nikdo neřešil a téměř všechny děti s nimi běžně plavaly. Je to určitě z bezpečnostních důvodů. Jmenované srandičky lze využít pouze v dětském brouzdališti, který s velkým bazénem těsně sousedí. Voda v bazénu je sladká (máme zkušenosti z jiných resortů z jiných států, kde zřejmě šetřili nebo měli problémy s nedostatkem vody, tudíž voda v bazénech byla stejně slaná jako v moři) a každý den čistá. Chlor ani nebyl moc cítit. Celý resort se skládá ze dvou hotelů Zoraida park a Zoraida garden. Velký "plavací" bazén je mezi oběma hotely. Pokud jsme se chtěli dostat do opravdu nadstandardního aquaparku pro děti, pak jsme museli kousek dál, resp. obejít nebo projít hotelem Zoraida Garden. My byli ubytováni v Zoraida park. Děti si aquapark náramně užívali a my dospěláci vlastně taky.

Celkově mají tuším oba hotely něco přes 800 pokojů...ufff to je masakr, ale jak jsem již psala, služby skvělé a celkově vše již natrénované a důmyslně promyšlené vzhledem k počtu krků a když to řeknu narovinu počtu „zadků“...šlapalo to jako na drátkách. Službami nám byli k dispozici oba hotely. Mohli jsme jíst, pít i vegetovat uvnitř i v jejich okolí, ale nedoporučovalo se jíst v jiné než své restauraci kvůli kapacitním možnostem. V obou hotelových restauracích podávali stejná jídla. Pomalu se tedy dostávám k občerstvení....u bazénu driky (mochito, cuba libre, pinacolada, víno, sekt, pivo, limonády s postmixů a libovolný počet balených vod, dále kafe (Tip pro vás: Kafe mají lepší u bazénu než v jídelně při snídani), ledová káva se zmrzlinou, horká čokoláda, zmrzliny kopečkové, na klacku nebo kornouty. Co se týká snacků, tak ty jsme bohužel nevyzkoušeli, jelikož jsme mezi snídaní, obědem a večeří nepocítili ani náznak hladu....jídlo all inclusive bylo v restauraci nesmírně bohaté, takže týdenní pobyt v Zoraidě mě bude stát tak měsíc v posilovně....díííík teda. Ne vážně, byla to dovča, tak proč si nenacpat pupíky něčím co běžně vůbec nemáme šanci ochutnat? Každý den byla ryba a mořské plody v různých podobách a různě připravené. Pro milovníky krevet a mušlí to je naprostá extáze. Jen salátový bar krapet pokulhával, což jsem opravdu těžce nesla, ale co hranolky jsou taky zelenina ne?

Každý večer si můj muž postál ve frontě na bezkonkurenční gin s tonicem, který byl míchám u vchodu k bazénu v improvizovaném baru. Ten obřad při jeho míchání.....no krása pohledět :-)

Večerní zábava byla super. Vždy od 21:15 - 21:45 dětská diskotéka se Španělskými animátory (na jednu písničku zaskočil maskot českého dětského animačního klubíku) a následoval buď nějaký koncert, nebo kouzelník, nebo dětské muzikály pro děti. Ovšem kouzelník byl TOP, málem mi vypadly oči z důlků. Něco jsem vážně nepobrala. Některé pěvecké výkony rvaly uši, ale to je fuk, aspoň je o čem povídat že jo?

Každý večer jsme se dostali do postele i s dětičkami kolem půlnoci. Doma jsou děti zvyklé chodit spát v osm, ale pak nás samozřejmě tahají v šest z postele. Tam jeli na adrenalin do 24:00 a pak jsme pěkně všichni vyspávali do devíti. Růžové probuzení v čerstvém přímořském vánku, když vám dítě neskáče po hlavě a neřve "mamííí vstávej a uvař mi kakajíííčko"....je prima.

Součástí pokoje byl samozřejmě i balkon, vybavený stahovacím sušákem (na ručníky a plavky fajn). Okna jsme měli do ulice bez výhledu na moře, ale bylo to fuk, jelikož na obzoru se pnul obrovský masiv, který byla také radost pozorovat v různých denních hodinách.

POZOR nesmírně důležitá informace pro rodiče je, že v resortu funguje již zmíněný dětský animační klubík se dvěma animátory. Tyto dvě osoby učarovali našim dětem tak, až jsem pomalu před odletem žárlila, jelikož můj synáček (předškoláček) se přisál jako klíště na animátorku a tvářil se jako měsíček na hnoji se svými 20 kilči v jejím náručí. To je pro mě jasný důkaz toho, že se mým dětem animátoři plně věnovali a zpříjemnili jim jinak vcelku monotónní rodinný pobyt v resortu u moře. Získali spoustu dárečků od cestovky. A co si budeme povídat, to děti vždycky hooodně ocení. Každá serepetička je dobrá serepetička že? A co je opravdový bonus pro rodiče? Noooo!! Denně máte 2 x 1,5 hodiny pro sebe...takže si můžete v klidu zahrát karty :-) Paní delegátku jsme viděli jen jednou na informační schůzce....ale to není špatné hodnocení, protože kdybychom jí měli vídat častěji, tak by to znamenalo nějaké problémy a ty vážně nebyly. Celkově cestovka zabodovala. Máme srovnání s jinými cestovkami a právě tu letošní máme nyní na piedestalu. Takže doufám, že až budeme příští rok OPĚT využívat jejích služeb, úsměv na tváři nám stále zůstane.

Připravte se na mraky a mraky lidí a obrňte se trpělivostí při hlídání lehátek. Určitě nedoporučuji resort na svatební cestu nebo na romantický pobyt ve dvou a pro starší klidnější páry také ne. Všude to švitoří a hemží se to dětmi různého věku. Je to takové mraveniště. A když začne večerní zumba v bazéně? V tu chvíli je hustota zalidnění 3 lidi/m2, ale všichni si to nesmírně užívají. Důležité je si odmyslet tu masu těl a užívat si program sám za sebe.

A co moře? Zatím jsem ho nezmínila, jelikož to byl nejslabší článek celého pobytu. Pláž byla oblázková s pozvolným vstupem do vody. Moře bylo přesto dost špinavé „čti“ zakalené. Voda nebyla průzračná jak na jiných exotičtějších místech naší planety. 3 dny ze sedmi nám tam dost foukalo....ale neee jako když sfoukneš svíčky, ale jako fičák co převrátí i židle. Moře tedy bylo rozbouřené a na pláži bylo následující den obrovské množství chaluh, mořských čas a sem tam nějaký zajímavý živočich. Taky jsme objevili pár hezkých mušlí, což ocenili hlavně naše děti, jinak je to s mušlemi na pláži bída bídoucí. Naše děti jsou nižšího vzrůstu a slabší konstituce těla a tak je vlny bez omylu povalovali na zem a strhávali jim rukávky z rukou. Mořská voda je pálila do očí, kamínky se jim lepili na mokrou kůži, takže to nechceš.....proto jsme u moře byli všeho všudy jen třikrát, abychom si udělali pár krásných foteček.

Nooo a pokud by Vám v Zoraidě něco scházelo, nebo jste doma zapomněli plavky, tak hned naproti je cca 5 obchůdků ze suvenýry a hadříky. Plavek mají celou paletu. Já sama jsme si koupila dvoje šaty, samozřejmě se svolením svého muže :-D

Takže pokud jste před přečtením článku nevěděli, kam na poslední chvíli vyrazit se svou drobotinou, tak jsem Vám to právě řekla. Hezkou dovču!

0.0
Publikováno , přečteno 572x

Kategorie