Zobrazit přihlášovací formulář

Budou si děti z těch cest vůbec něco pamatovat?

Budou si děti z těch cest vůbec něco pamatovat?
Náš osmý týden na cestách a ostrov Koh Jum. Ostrůvek, kde se tak trochu zastavil čas. Vznikl nám tak skvělý prostor zamyslet se nad tím, jestli si děti budou z těch cest vůbec něco pamatovat..

Poměrně dost lidí nám ostrov Koh Jum doporučovalo. Říkali, že je to jeden z posledních rájů na Zemi.. A nelhali.

Zároveň nám ale taky říkali, ať se tam ubytujeme maximálně na dva na tři dny, že se pak začnem nudit. A v tomto směru lhali. Strávili jsme tam celý týden a loučili jsme se s těžkým srdcem..

Koh Jum. Na jednu stranu trošku Mumuland, na tu druhou jeden z mála posledních thajských ostrovů, který ještě není úplně poznamenáný cestovním ruchem. Na celém ostrově žije všudyvšeho patnáct set lidí a snad úplně všichni jsou strašně milí, vstřícní a usměvaví.

Nemají tam banky, dokonce ani bankomat. Protože nepotřebují bankomaty. Mají tam nemocnici, ale není v ní ani jeden doktor. Protože nepotřebují doktory. Je tam pár hotelů a restaurací a skoro všechny ve svém názvu nesou slůvko Love, Peace nebo Freedom. A je znát, že tyto hodnoty jsou pro ně opravdu důležité. Tyty hodnoty k životu opravdu potřebují.

Na krásy tohoto ostrova se můžete podívat v tomto videu. V závěru videa jsme se zamysleli nad těmi hlasy, kteří tvrdí, že si děti z cestování nic neodnesou. Zajímá nás, jak to vidíte vy. Dejte nám vědět do komentářů! :)

P.S. Polemika o tom, jestli si děti budou z cestování něco pamatovat, začíná na 07:50.

5.0
Publikováno , přečteno 1100x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie