Zobrazit přihlášovací formulář

ViETNAM | To NEJ z Phu Quocu [videoblog]

ViETNAM | To NEJ z Phu Quocu [videoblog]

Až doteď nebylo naším zvykem zůstavat na jednom místě déle než týden. Na Phu Quocu jsme se ale zamilovali tak, že jsme 3krát prodloužili pobyt a 2krát přebookovali letenky, čímž jsme jsme trhli náš osobní rekord – 16 dní na jenom místě. 16 úžasných dní. A proč vlastně? 

Phu Quoc se může pyšnit celou řadou prvenství a unikátů. Například je to jediné místo v celém obrovském Vietnamu, kam nepotřebujete víza. Zároveň je Phu Quoc největším vietnamským ostrovem (přitom rozlohou není o moc větší než Praha) a nachází se na něm nejdelší pláž v celém Vietnamu. Jmenuje se Long Beach a měří neuvěřitelných 20 kilometrů. Další nej se týká pepře, navzdory své relativně malé rozloze se na Phu Quocu vypěstuje až 60 % světové produkce pepře. Pro Phu Quoc je také charakteristická rybí omáčka, zde ji vymysleli, vyrábí a vyváží do celého světa. Vyhlášený je taky tamní med nebo třeba perly. A v neposlední řadě má Phu Quoc nejdelší lanovou dráhu na celém světě. Vede přes moře přes několik ostrůvků, měří bezmála osm kilometrů a je podpírána pouze šesti pilíři.

Všechna tato NEJ jsme vyzkoušeli na vlastní kůži a díky nim jsme se do Phu Quocu tak zamilovali. Mrkněte na video a zamilujte se taky :)

 

5.0
Publikováno , přečteno 887x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie