Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Testování kreativní sady Shrinkies

Testování kreativní sady Shrinkies

     Tentokrát jsme dostali možnost vyzkoušet a otestovat kreativní sadu Shrinkies, s jejíž pomocí si děti mohou vlastnoručně vyrobit veselé přívěsky. Za tuto možnost ještě jednou děkujeme! Sada je určena dětem od pěti let a myslím, že věkové doporučení je zcela adekvátní. Věřím ale, že sada zaujme i děti mnohem starší, klidně i náctileté. U nás se testování nadšeně zhostili šestiletá a osmiletý.

   

     Již samotná krabička vypadá na první pohled velice hezky a láká na svůj obsah. Velmi oceňuji praktické magnetické zavírání krabičky, které spolehlivě ochrání všechny rozpracované poklady před nechtěným vysypáním. A co vše tedy uvnitř najdete? Osm fólií s celkem šestnácti různými motivy, ze kterých si vyberou jak děvčata, tak i chlapci. Dále pak pastelky o šesti barvách, které určitě postačí jako základ, nicméně naše děti použily i pastelky z domácích zdrojů. Poslední částí sady jsou pak komponenty na dokončení hotových přívěsků (na klíče, náhrdelník či náramek). Nyní přichází ta nejnáročnější fáze výroby - vybrat ten správný motiv. ;)

   

     Pokud tuto fázi zvládnete, máte již z poloviny vyhráno. Obrázek stačí vybarvit, ať už přiloženými, či vlastními pastelkami. A nebojte se popustit uzdu své fantazii. Obrázky mají rozměry kolem deseti centimetrů a pastelky na fólii dobře drží, takže se pohodlně vybarvuje i mladším dětem.

   

     Malinko horší je to se stříháním, fólie má tendenci se v "choulostivých" místech lámat a zejména u mladších dětí bude zapotřebí menší asistence rodičů. Nicméně nejedná se o takový problém, který by nešel snadno vyřešit, takže směle do toho! Nezapomeňte odstranit i předvyražené kolečko (budoucí otvor pro zavěšení přívěsku).

   

     A nyní půjdeme čarovat. Vážně! :) Vystřižené motivy umístíme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 165 stupňů. Celý proces trvá pouhé dvě minuty, ale dějí se při něm divy. Naše děti byly nadšené. Fólie se začně kroutit a smršťovat, jako by na plechu tančila. Z původního velkého obrázku vznikne postavička o velikosti cca tři centimetry. Je pevná, krásně drží tvar a barvy se díky zmenšení zkoncentrovaly a jsou výraznější. Překvapivý výsledek, který jsem sama neočekávala. Teď už stačí jen pomocí kroužků a šňůrek dotvořit přívěsek do konečné podoby a sklízet obdivné pohledy.

      Děti byly z celého procesu výroby nadšené a aktivitu si užily. Už přemýšlí, koho jakým dalším přívěskem obdarují. Můj celkový dojem z této sady a vlastně i hotových výrobků je rozhodně kladný. Jde o atraktivní a kreativní zábavu, která děti spolehlivě zaujme a zabaví. Motivy jsou veselé, vkusné a celkové balení vypadá lákavě. Sada bude skvělým dárkem, nebo třeba úžasnou "hromadnou" aktivitou na dětské oslavě. Za nás vřele doporučuji!

 

5.0
Publikováno , přečteno 645x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie