Zobrazit přihlášovací formulář

Wrap Up pytlíky - recenze

Wrap Up pytlíky - recenze

Vždy bylo mou vášní pečení a vaření (koneckonců tato vášeň je na mých křivkách víc než patrná 12). Svými pečenými výtvory (do nedávna výhradně sladké povahy) obdarovávám i širší okolí, jelikož rodina by frekvence mých pečících záchvatů zřejmě brzy odnesla újmou na zdraví. Vzhledem k situaci letos na jaře, kdy nás, stejně jako všechny ostatní, zasáhla různá omezení, rozšířila jsem pečící repertoár také o chléb a rohlíky. A od té doby řeším problém, jak pečivo skladovat, aby nám vydrželo co nejdéle poživatelné a v kondici. Již mnoho let se snažíme doma smýšlet lehce ekologicky, není nám úplně jedno, jak se k naší planetě chováme. Upřímně se přiznám, že zcela jistě mám ještě hodně daleko k dokonalosti, ale poctivě třídíme veškerý odpad, snažíme se mnoho věcí recyklovat a vyhnout se zbytečným plastům. Zcela jsme odbourali igelitové tašky, i sáčky.

A s tím je spojen můj dnešní příspěvek. Při hledání vhodného obalu na přechovávání pečiva, který by splňoval podmínku, že není jednorázový a zároveň by v něm pečivo vydrželo přece jen o něco déle, než v obyčejné utěrce či papírovém sáčku, se mi zde přes Mimibazar.cz náhodně naskytla příležitost vyzkoušet textilní sáčky na pečivo od firmy Wrap Up, s.r.o.

Byla jsem moc ráda, když dorazil email s informací, že jsem byla vybrána pro testování. Od té chvíle jsem se ale nemohla dočkat, až za dveřmi zazvoní pošťák 1. Pytlíky Wrap Up®, "wrapáčky", dorazily ve dvou velikostech, M (tedy střední) a L (velký).

Při rozbalení zásilky mě hned na první pohled zaujal pěkný potisk látky - menší je světle zelený s bílými puntíky a větší šedý s květinovým motivem, který je univerzální prakticky do každé kuchyně. Oba sáčky jsou kvalitně zpracované, což mě velmi příjemně potěšilo. Společně s pytlíky dorazil i návod, jak se o výrobky starat, aby sloužily co nejdéle.

Hned, jakmile jsem měla sáčky doma, musela jsem je samozřejmě důkladně a zodpovědně vyzkoušet. Dala jsem se do pečení s novou vervou a v posledních týdnech je využila opravdu na maximum.

Pytlíky jsou zvenku ze 100% bavlny, vnitřní vrstva je impregnovaná a na pohmat velice příjemná. Uzavírání je na stahovací šňůrku. Podle návodu je možné sáčky v případě potřeby prát a vnější vrstvu i přežehlit, ale to jsem zatím neudělala, protože za běžného provozu stačí vnitřek vyklepat, případně otřít vlhkým hadříkem a nechat důkladně oschnout - žádné speciální zacházení nebylo nutné.

Do menšího sáčku se mi vešlo 8 rohlíků, do velkého 14 kousků nebo s přehledem pecen chleba. Velký pytlík jsem použila i na kulatý chléb, pečený z 500g mouky.

A teď asi to nejdůležitější - jak to dopadlo s trvanlivostí pečiva? Domácí pečivo je na tom podle mých zkušeností obecně o maličko hůře, než pečivo kupované (zřejmě tím, že je bez přidání jakékoli "chemie"). Rohlíky ve Wrap up® pytlíku vydržely o dva dny déle měkké, než jen v papíru či utěrce, umístěné v chlebníku. Chléb byl na tom ještě lépe, byl bez problému poživatelný ještě po čtyřech dnech. Pečivo v těchto sáčcích, které jsem měla umístěné volně na lince, ani za více, než týden nejevilo žádné známky plesnivění, jen postupně tvrdlo. Při balení je nutné opravdu postupovat dle návodu tak, aby v sáčku zbylo co nejméně vzduchu, a vkládané pečivo musí být zcela vychladlé. Zbylý chléb jsem dávala rozkrojenou stranou dolů, aby co nejméně okoral.

Celkově mám z pytlíků Wrap Up® velmi dobrý pocit - pečivo vydrží o poznání déle a hlavně opravdu neplesniví, takže nespotřebované rohlíky mohu v nejhorším případě s klidem použít na strouhanku, chléb pro naše rodinné mazlíčky, potkánky.

Je mi moc sympatické, že pytlíky jsou opakovaně použitelné, zdá se, že díky kvalitnímu provedení při správné údržbě vydrží dlouho a použití není omezeno jen na skladování pečiva - ten, kdo si nepeče vlastní, může si do pytlíků pečivo ukládat rovnou při jeho nákupu.

Zjistila jsem, že výrobce ve svém e-shopu nabízí mnoho dalších designů i velikostí, proto zcela jistě nezůstanu pouze u těchto dvou kousků a pořídím ještě další, třeba na bagety. Také už vím, že je to praktický a zároveň hezký tip na dárek45.

 

Děkuji portálu Mimibazar.cz a výrobci pytlíků, společnosti Wrap Up, s.r.o. za možnost vyzkoušet tyto výrobky 61.

0.0
Publikováno , přečteno 6983x

Kategorie