Zobrazit přihlášovací formulář

WRAPÁČKY=záchrana pečiva a fakt HEZKÁ!

WRAPÁČKY=záchrana pečiva a fakt HEZKÁ!

Během covidové karantény jsme, jako mnozí ostatní, začali péci domácí pečivo. Po několika neúspěších se nám podařilo dopracovat k chlebu, který nehrozil rozbitím hlavy a zároveň chuťově vyhovoval většině rodiny. Vychytali jsme i pečení housek a průběžně pokračujeme ve výtvorech i po karanténě a pečiva je u nás pořád dostatek. Zkoušeli jsme uchovávat pod plátěnou utěrkou, ale velice rychle nám chleba tvrdnul, obzvláť když jsme dětem předem nakrájeli krajíce. Igelitovým pytlíkům se snažíme vyhnout již dlouho, proto jsme uvítali možnost vyzkoušet wrapáčky, o kterých jsme už několikrát slyšeli. Kamarádka je používá i na cesty místo plastových krabiček nebo alobalu.

Přišly nám 2 pytlíky ve velikosti M a L a v neutrálním designu. Překvapilo mě, že je uvnitř jakoby pogumovaná vrstva, která se snadno udržuje. Stačí vyklepat drobky a přetřít vlhkým hadříkem. Pokud se ušpiní více, může se celý pytlík strčit do pračky (bez aviváže).

Všechny druhy pečiva házím dohromady, do velkého pytlíku, kde se housky podělí o vlhkost s chlebem a ještě je stáhnu šňůrkou. Vydrží opravdu mnohem déle čerstvé, přestože děti pořád hrabou uvnitř a otevírají. To je nejspíš jediná nevýhoda, že není vidět dovnitř jako v případě igelitu, tudíž je u nás doma pořád slyšet "co máme k jídlu?" a hrabání ve wrapáčcích. Na druhou stranu nepotřebujeme chlebníky a wrapáčky vypadají v kuchyni prostě dobře.

Mamka má kuchyň ve stylu Provence, tak jí určitě pořídím wrapáčky s motivem levandulí.

Pokud máte rádi čerstvé pečivo, hezké věci a zároveň vám aspoň trochu záleží na přírodě, tohle prostě musíte mít.

Navíc jsem si našla příběh "holek", které za tím nápadem stojí a to je také sympatické:

https://www.blesk.cz/clanek/bydleni-hobby/652034/chcete-uchovat-pecivo-dele-cerstve-tenhle-napad-dvou-zen-vas-nadchne.html

0.0
Publikováno , přečteno 938x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie